Jump to content

#DressLikeAWoman: így öltöznek az igazi nők

2017. 06. 27. 21:44

Az amerikai elnök belső köreiből kiszivárgott információ szerint Trump azt szereti, ha nőnemű munkatársai hagyományos női szerepek szerint öltözködnek. Az internetező nők csattanós választ adtak.

Szomorú magyar siker, hogy ezen a téren az USA előtt járunk: volt nekünk ugyanis egy Mitnyan György nevű XII. kerületi polgármesterünk, aki 2005 augusztusában azt találta mondani, hogy a hivatalában dolgozó nők csak akkor hordhatnak térd fölé (2-3 centivel) érő szoknyát, de csak „szigorúan abban az esetben, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy teljesen tökéletes lábakkal rendelkezünk”.

Sajnos Donald Trump nem ismerhette meg Mitnyan munkásságát, ennek ellenére, az USA 45. elnökéről saját stábjának tagjai mesélnek hasonlóan hajmeresztő sztorikat. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Trump szinte (?) betegesen önimádó. A Meet The Press című műsor moderátora, Chuck Todd mondta a Politico podcastjában, hogy az ingatlanmogulból amerikai elnökké avanzsált realityceleb kedves hobbija, hogy korábbi tévészerepléseit nézi vissza, hang nélkül. Trump egyébként is annyi tévét néz, hogy a fehér házi stábjának sokszor nagy nehézségeket okoz, hogy rávegyék teendői elvégzésére.

A külsőségekre sokat adó elnök korábbi kampánystábjának tagjai közül pedig olyan információk szivárogtak ki, hogy Trump közvetlen munkatársaitól megköveteli a nyakkendő viselését. Természetesen a legjobb alkalmazottak csakis – egyébként Mexikóban gyártott – Trump márkájú nyakkendőben viríthatnak, de esetleg belefér, ha 200 dollárnál is többe kerülő Brooks Brothers vagy 180 eurós Armani nyakkendőt viselnek…

Ami pedig a nőket illeti, nos Trump szereti, ha a körülötte dolgozó nők nőiesen is öltözködnek. A kampányában dolgozó nők szerint, ugyan nem fogalmazott meg olyan súlyos kritériumokat, mint Mitnyan György, de azt mindenkivel éreztették, hogy ha nem akarják kivívni a főnök haragját, érdemes „úgy öltözni, mint egy nő”, vagyis csak szépen, nőiesen, a klasszikus nemi szerepekhez alkalmazkodva. A nadrágot, ha lehet, hagyjuk meg a férfiaknak, drágáim, aki meg nadrágkosztümre gondol, az már húzhat is a Clinton Alapítványhoz

Rendesen fel is háborodtak ezen az amerikai nők, akik útjára indították a #DressLikeAWoman hashtaget, amelyhez azóta rengetegen csatlakoztak, például a Scott Pilgrim a világ ellen vagy A szoba című filmekből is ismert Brie Larson színész-rendező, vagy Kamala Harris kaliforniai demokrata szenátor.

De rengetegen vannak azok a hétköznapi nők is, akik sértve érezték magukat amiatt, hogy bárki is meg akarja szabni, hogyan öltözhet egy nő. Ezért egyre-másra töltik fel a fotókat Twitterre arról, hogy milyen is szerintük egy nő ruhatára.

Brie Larson például úgy fogalmazott, hogy sikeres rendezőként, producerként, íróként, illetve Oscar-díjas alkotóként ő például úgy öltözik, ahogy a kedve tartja.

(Forrás: nlcafe.hu / kép: Twitter)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign