Jump to content

Gelencsér Tímea lett Magyarország szépe

2016. 07. 18. 22:00

Gelencsér Tímeát választották 2016 legszebb lányának a Magyarország Szépe versenyen vasárnap, így ő képviseli majd az országot a Miss World 2016 nemzetközi döntőjén Washingtonban decemberben.

A 22 éves királynő első udvarhölgyének a 22 éves Oczella Esztert, második udvarhölgyének pedig a 23 éves Dukai Babettet választotta a zsűri. A közönség Dézsányi Biankát találta a legszebb magyar lánynak ebben az évben. A 2016 legszebb mosolya címét Késmárki Enikőnek ítélte a közönség.

Idén is több mint ezer jelentkező közül választották ki azt a 15 lányt, akik vasárnap este a Duna csatorna élőben közvetített műsorában megmérkőztek a győzelemért. A programban a lányok többek közt bikiniben, a magyar olimpikonok tiszteletére aranyszínű ruhában, esélyiben és Bélavári Zita divattervező népi ihletésű kreációiban is megmutatták magukat.

A szépségverseny mottója Beauty with Purpose, azaz a szépség nem csak önmagáért való. Célja, hogy a támogatásra, segítségre szorulókra hívja fel a figyelmet.

A műsor zenei betéteiben közreműködött Tolvai Renáta, Király Viktor és Király Linda, Vastag Csaba és Vastag Tamás, valamint a Hooligans és a Honeybeast együttes, az est házigazdái Tatár Csilla és Harsányi Levente voltak.

A Miss World szépségversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő pedig 26 évvel ezelőtt szerepelt rajta először.

A múlt évben Kiss Daniella aratott győzelmet a magyarországi megmérettetésen, Kulcsár Edina egy évvel korábban, a 2014-es világverseny londoni döntőjén a második helyezést érte el.

(Forrás: Divat és Szépség, MTI | Fotó: MTI)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign