Jump to content

Keleti anyaghasználat, nyugatias megvalósítás

2016. 04. 24. 15:00

Kína hatása a nyugati divatvilág esztétikájára már évszázadokkal ezelőtt jelentős volt - erre világít rá többek között az április 23-án megrendezett A selyem útja - divatbemutató.

A különböző és egyedi szimbolikus jelmezek, festmények, porcelánok és egyéb művészeti ágazatok alkotásai azokat a varázslatos elképzeléseket fedik fel, amelyek a jellegzetes kínai fantáziavilággal kapcsolatosak. A nyugati világot egyenesen elvarázsolták a rejtélyes keleti tárgyak és képek, olyan tervezőket inspirálva ezzel, mint Yves Saint Laurent, Paul Poiret, vagy Balenciaga.

A kínai nők öltözködése rendkívül változatos – a legnagyobb divatházak legújabb kollekcióitól a helyi márkák aprólékos gonddal, kézzel varrt darabjain át egy-egy szubkultúra tipikus ruháiig szinte mindent megtalálhatunk. Ezt a sokféleséget szem előtt tartva készül a fesztivál keretében megrendezésre kerülő divatnap programja, amelyen a tradicionális viseletek újragondolásán át a mai modern öltözködésig ismerkedhetünk a kínai divattal, valamint a magyar divattervező, Katti Zoób Kína ihlette munkáival.

(Forrás: BTF.hu, MTI | Fotók: MTI)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign