Jump to content

Újabb nagy nevekkel bővült a Strand fesztivál repertoárja

2016. 03. 05. 18:00

A Hollywood Undead, Tom Odell, Caro Emerald és a Chase and Status, a hazai színtérről mások mellett a Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a Quimby is fellép a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon Zamárdiban augusztus 24-től 27-ig.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében idén már negyedik alkalommal várja rajongók tízezreit Zamárdiban a Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös eseménye, a Strand fesztivál.

"A Halott Pénz és a Wellhello egy teljes napot kap a nagyszínpadon: arra vállalkoztak, hogy ők állítják össze a programot és egész estés koncertet is adnak. Az idén mindössze négy fesztiválfellépést vállaló Punnany Massif a Strandra egy exkluzív programmal készül és a 25 éves Quimby is fellép Zamárdi szabadstrandján" - idézte a kommüniké Lobenwein Norbertet, a Strand főszervezőjét.

A hazai élvonal szereplői közül fellép a Tankcsapda, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag és a Szabó Balázs Bandája. Szintén koncertet adnak a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató elődöntősei, tehát A Dal 2016 győztese, Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, az Esti Kornél, a Fran Palermo, a Mongooz and the Magnet, Marge, a Passed, a Run Over Dogs, a Superstereo, a Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a Zaporozsec.

A Zamárdiban idén fellépő Los Angeles-i raprock csapat, a Hollywood Undead, amely már több millió lemezt adott el világszerte, tavaly a Sziget fesztiválon ünnepelte tíz éves fennállását. A hattagú, általában maszkokba bújó Hollywood Undead tavalyi Day of the Dead című negyedik lemeze volt az egyik legjobban várt rockalbum az évben. A szenvedélyes, romantikus hangjáról, zongoratudásáról, szerzeményeiről ismert 25 éves dél-angliai Tom Odell két évvel ezelőtt lépett fel a Szigeten. A Brit Awards-on a kritikusok díját begyűjtött előadó készülő új lemezének dalaival érkezik a Strand fesztiválra.

A holland Caro Emerald hazája legnépszerűbb női előadója, Hollandia egyik első számú könnyűzenei exportcikke, több rangos szakmai díjjal kitüntetett énekesnő, a nu jazz kiemelkedő képviselője. Munkáit elsősorban a groovin' dzsessz, a szving, a tangó és az ötvenes évekre jellemző tánctéri dzsesszzenék inspirálták, fülbemászó dalai a dzsessz világán túl is népszerűek. A 34 éves énekesnő karrierjében a 2010-ben megjelent első album, a Deleted Scenes form the Cutting Room Floor hozta meg az áttörést: harminc hétig vezette a holland lemezeladási listát.

A Chase & Status, vagyis Saul Milton (Chase) és Will Kennard (Status) drum'n'bass produkciója eddig három stúdióalbumot jegyez és már háromszor járt Magyarországon: 2012-ben a VOLT-on, egy évre rá a Szigeten, tavaly pedig a Hegyalján.

A páron idén augusztusban Zamárdiban egy dj-settel lép a közönség elé. A szervezők már korábban bejelentették a brit Hurts fellépését az idei Strand fesztiválon.

(Forrás: Divat és Szépség, MTI | Fotó: Strandfesztival.com))
divatesszepseg_sticky_layer_redesign