Jump to content

Elég furcsa helyen rendeztek divatbemutatót

2015. 11. 24. 10:38

Vitát váltott ki a kolozsvári magyar közéletben, hogy az ifjúsági főváros programsorozata keretében pénteken divatbemutatót tartottak a felújított Farkas utcai református templomban.

A ZAIN-Design Expressions című rendezvény keretében tartott divatbemutatón két fiatal tervező, Ovidiu Pop és Irina Voinea őszi-téli kollekcióját mutatták be mintegy 450 érdeklődő jelenlétében. Az eseményhez a zongorán kísért Simona Baltog szoprán áriái biztosítottak zenei aláfestést. A református gyülekezet képviselői azt követően járultak hozzá a rendezvény megszervezéséhez, hogy előzetesen megtekintették a bemutatandó ruhakollekciókat.

Az erdélyi lapok beszámolói szerint a rendezvény a kolozsvári közélet több szereplőjében is ellenérzéseket váltott ki. Az egyik közösségi portálon adott hangot felháborodásának Fekete Emőke, a Kolozs megyei önkormányzat korábbi alelnöke.

A kolozsvári Szabadság napilap azonban a rendezvény szervezőinek és engedélyezőinek a védelmére kelt keddi véleménycikkében. A cikkíró szerint a fiatalokat nem feltétlenül "a Biblia betűje szerinti hit" viszi a templomba, mégis "jó katonái lehetnek" a közösségnek, ha természetes közegüknek érezhetik az Isten házát, ha a templomajtón belépve nem kell egyben "évszázados időutazást is tenniük".

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Goonjuiet)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign