Jump to content

Hazatért a világot elsőként körülevező és -kerékpározó nő

2015. 11. 05. 10:00

Hazatért Nagy-Britanniába a brit Sarah Outen, az első nő, aki kizárólag evezős csónakot, kajakot és kerékpárt használva körbeutazta a világot.

A 30 éves Outen kedden érkezett meg kajakjával a londoni Tower-hídhoz, ahol hatalmas tömeg üdvözölte a négy és fél évig tartó útjáról visszatérő világutazót - tudósított a The Daily Telegraph online kiadása. A nő 2011 áprilisában indult útnak és azóta több mint 40 ezer kilométert tett meg kerékpáron, kajakon és evezős csónakban.

Útja során egyszer ki kellett menteni a Csendes-óceánból egy trópusi vihar miatt. A Góbi-sivatagban 40 Celsius-fokos hőséggel dacolva tekert, mínusz 40 fokban vágott neki az észak-amerikai télnek és halál közeli élményben volt része, amikor csónakjával veszélyesen közel került egy konténerhajóhoz.

Expedíciója során Sarah lett az első ember, aki átevezett Japánból Alaszkába, 150 napot töltve egyedül a Csendes-óceánon. Outen a szívének kedves négy jótékonysági szervezet - CoppaFeel!, MND Association, WaterAid és Jubilee Sailing Trust - támogatása érdekében kelt útra, valamint azért, hogy a gyerekeket álmaikat megvalósítására bátorítsa.

"Egyszerűen beleszerettem az óceánba, amelytől rengeteget tanultam magamról és a körülöttem lévő világról" - mondta egyszer egy interjúban.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Revelwallpapers)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign