Jump to content

Kezdetét vette e Design hét

2015. 09. 24. 22:06

A Home Sweet Home és a Kollektív képzelet - Ibero-amerikai Designbiennálé című tárlatok megnyitójával csütörtök este az Iparművészeti Múzeumban hivatalosan is kezdetét vette a Design Hét Budapest idei programsorozata, amely október 4-ig számos helyszínen több száz programot kínál az érdeklődőknek.

Mint Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum (IMM) megbízott főigazgatója a megnyitón felidézte, annak idején a múzeum megalapításának egyik célja az volt, hogy emeljék a közönség jó ízlését. A kortárs design területén hasonló elveket vall ma is a múzeum - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az idei eseménysorozat díszvendégeként Spanyolország 25 éves gasztrogyűjteményét mutatja be az épületben, összehasonlító alapot is adva a magyar kortárs designnal.

Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a Home Sweet Home című kiállításon a kortárs fiatal generáció használati tárgyain keresztül válik láthatóvá, hogy mit jelent számukra az otthonépítés. A Kollektív képzelet - Ibero-amerikai Designbiennálé válogatott anyagában pedig 23 közép- és dél-amerikai ország tárgyaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Hangsúlyozta, hogy a Design Hét több száz eseményt kínáló programsorozatában nyitott stúdiók, gasztrotúrák és designséták keretében az érdeklődők megismerhetik a magyar design rejtett értékeit, és betekinthetnek a magyar designerképzés műhelyeinek munkáiba is.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Milandesignagenda)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign