Jump to content

A visegrádi országok dizájnerei is bemutatkoznak a WAMP-on

2015. 03. 27. 17:26

A visegrádi országokból érkező több mint húsz dizájner mellett csaknem száz tervező termékei várják a dizájn kedvelőit az év első WAMP vásáron vasárnap a Millenáris parkban.

A Nemzetközi Visegrádi Alappal közösen szervezett projekt révén első alkalommal mutatkoznak be a régió dizájnerei a Millenáris D csarnokában - olvasható a vásár szervezőinek tájékoztatójában.

Szlovákiából mások mellett a Minka és az L.K.minilab porcelánékszereket és más porcelántárgyakat mutat be, a Remini füzeteket és naptárakat kínál, míg a Mile gyerekholmikat hoz Magyarországra. A DEAR FRIENDS és a Varsity Project ruhákkal, a Divarush szabadidős holmikkal, a Handmade by Lilian kötött kiegészítőkkel lesz ott vásáron.

A lengyel alkotók közül formatervezett hajkeféket kínál a Cztery Szczotki. A Marmolada rétegelt lemez kisbútorait, a Przemaski természetfotóit és kerámia lakáskiegészítői, a Well Done természetes anyagból készült ajándéktárgyait mutatja be. A M.A.M Airbag légzsákból készült táskákkal, a Mamapiki női ruhákkal várja az érdeklődőket.

A magyar tervezők közül többen legújabb kollekciójukat kínálják a dizájn kedvelőinek. Az Artista, a Ballon Showroom, a Camou vadonatúj darabjai mellett a WAMP-on még kevéssé ismert alkotók is szerepelnek. Közülük a Licorice újrahasznosított gumi hulladékból készült ékszerekkel, a Nebouxii öltözék kiegészítőkkel: zokni-családdal, valamint betonból készült csokornyakkendőkkel készül a vásárra.

Márciusban a Hónap dizájnere címet Reményi Éva márkája, az eVe érdemelte ki ezüstözött és réz minimalista kiegészítőivel. A WAMP-on ott lesznek a nyári hónapokra szánt nyakláncai, fülbevalói és karkötői.

Mint írják, első ízben mutatkoznak be az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákcégei is. A Pixty Wonders műfűből készült használati tárgyai mellett, a LED izzóval ellátott, szőrős csőpárnákat gyártó Naff&Paffal, valamint a kábelekből készült karkötőket és nyakláncokat kínáló Second Way diákvállalkozásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók - írták a tájékoztatóban.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Autokalauz és MTI | Fotó: Divathét)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign