Jump to content

Legyőzheted a foltokat

2021. 08. 11. 20:09

Rendszeres használatával elhalványulnak a pigmentfoltok, és egységesebbé válik a bőr. Egyszerű, de hatékony házi pakolást mutatunk.

A pigmentfoltok akkor alakulnak ki, ha a szervezet túl sok melanint termel. Barnás foltok képében jelennek meg, felbukkanásukhoz pedig a genetikán kívül az UV-sugárzás, a gyulladások, a hormonális változások és problémák is hozzájárulhatnak.

Az elváltozások sokak számára zavaróak lehetnek, főleg akkor, ha az arcon jönnek létre. Elhalványításukhoz a megfelelő fényvédelem, a bolti krémek és hámlasztók mellett házi keverékek is hatékonyan bevethetők.

Házi pakolás pigmentfoltok ellen

Mutatunk egy egyszerű pakolást, mely rendszeres használatával egységesíti, világosítja a bőrfelszínt, és kevésbé láthatóvá teszi a pigmentfoltokat. Olyan olcsó összetevőkből készül, amelyek valószínűleg mindenki konyhájában ott rejtőznek. Ha minden héten legalább egyszer vagy kétszer alkalmazod, látványos eredményt érhetsz el. Fontos, hogy a pakolást először a kézfejeden teszteld, és ha irritációt tapasztalsz, vagy extra érzékeny az arcbőröd, akkor ne használd.

Hozzávalók:

  • fél krumpli
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tej
  • 1 mokkáskanál citromlé

Elkészítés és használat:

A krumplit hámozd meg és reszeld le, majd keverd hozzá a többi összetevőt. A masszát vidd fel a megtisztított bőrre, masszírozd be gyengéden, és hagyd hatni 15-20 percen keresztül. Ezután langyos vízzel mosd le, aztán öblítsd át hideggel a bőrödet. Használd a pakolást hetente, de akár heti két alkalommal is bevetheted. Ha szárazabb az arcod, használj utána a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémet.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign