Jump to content

Apró sminkhibák, amiket te is elkövetsz

2021. 06. 09. 11:56

Talán mindenkinek megvan az alapsminkje, amit minden reggel feldob gyorsan az arcára még a munkába indulás előtt. És bár a legtöbben egyszerű megoldásokra szavaznak ilyenkor, egyértelműen minden nőnél az a cél, hogy a lehető legszebb legyen az eredmény. Vannak azonban olyan apróságok, amiket előfordulhat, hogy sokan egy picit máshogy csinálnak, mint kellene.

Már a korrektor és az alapozó felvitele sem mindegy, hogy hova vagy hogyan történik az eredményt nézve, nem is beszélve a tusvonalról vagy a rúzsról. Rengeteg olyan apró hibalehetőség van ugyanis, melyre szinte senki nem gondol. Márton Sárát, a MAC Cosmetics sminkesét faggattuk ezekről, aki igen fontos részletekre hívta fel a figyelmet, és szuper tanácsokat adott ahhoz, hogy percek alatt is tökéletes sminket készíthess magadnak.

Korrektor- és alapozáshibák

Sára elmondta, hogy a korrektor felvitelére különösen oda kell figyelni. Ilyenkor nemcsak a szem alatti területet és az esetleges karikákat kell elfedni, hanem a belső szemzugról és annak felső részéréről sem szabad megfeledkezni. Ha ezt kihagyod, sokkal fáradtabbnak tűnhet az arcod.

Az alapozó felvitele is problémás lehet: nem érheted el a legtökéletesebb hatást, ha csak gyorsan feldobod az arcodra, mert így előfordulhat hogy csíkos, egyenetlen lesz a végeredmény. Hogy ezt elkerüld, ne csak felkend, hanem dolgozd is el, méghozzá a legjobb, ha ecsettel vagy szivaccsal teszed. A kezeddel kicsit nehezebb lehet a dolgod, ráadásul, ha az ujjaiddal erősebben dörzsölöd az arcodat, eltömítheted a pórusokat, és elősegítheted a pattanások kialakulását.

Szemöldök- és szemfestés

A szépen kifestett szemöldök gyönyörűen kiemeli a tekintetet, és karaktert ad az arcnak, de csak akkor, ha odafigyelsz néhány apróságra. Egyrészt válaszd ki a megfelelő árnyalatú ceruzát, másrészt pedig - amit kevesen tudnak - ne a szemöldököd belsejétől kezdd a festést. A legbelső részt mindig hagyd ki, és három-négy milliméterrel beljebbről, fentről indulj. Így elkerülheted, hogy szigorúbb legyen az arcod, vagy természetellenes legyen a hatás.

Kétségkívül a tusvonal az, amiben a legtöbb hibalehetőség rejlik, hiszen borzasztóan nehéz szabályosra és a szemformájához illőre húzni a fekete csíkot. Márton Sára szerint azt kell a leginkább elkerülni, hogy túlságosan hosszú legyen a tusvonal. Mert ez ahelyett, hogy kiemelné a tekintetet, és cicaszemet varázsolna, inkább tönkreteszi az összhatást, és igénytelennek mutatja a sminket. A MAC Cosmetics sminkese adott is egy egyszerű tippet arra, hogy mit tegyél, ha úgy érzed, sehogy sem sikerül tökéletesre: csak fogj egy fültisztító pálcikát, és tartsd oda a külső szemzughoz úgy, hogy az alsó szemhéjad folytatása legyen, aztán húzd meg mellette a vonalat.

Rúzsozz, de ne akárhogyan

Te tudod, hogyan kell jól kontúrozni a szádat ceruzával? Vagy, hogy milyen irányban kell rúzsoznod? Pedig igen fontos részlet ez a sminkelésben. Sokan alapból középről lefelé festik a szájukat, mert ez tűnik a legegyszerűbb, legtermészetesebb mozdulatnak. De Sára szerint nem ez a legjobb módszer, mert könnyen elronthatja az ajkaid vonalát, és lefelé görbülőnek mutathatja a szádat. Mindig a szájzugtól felfelé színezz, hogy a lehető legcsábosabb eredményt érd el.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign