Jump to content

Tisztítsd az arcod ezzel a házi pakolással

2021. 04. 10. 12:58

Feltölti és megtisztítja a bőrt ez a hatásos házi pakolás. Segít megszabadulni a mitesszerektől, és összehúzni a pórusokat.

A kitágult pórusok és a mitesszerek sokaknál okoznak problémát, hiszen látványosan ronthatják a bőrképet. Általában az orca orr melletti részén, illetve a T-vonalon jelennek meg, kialakulásukban pedig a genetika mellett többek között a nem megfelelő arcápolás, illetve a hormonális változások is szerepet játszanak.

Nem könnyű megszabadulni tőlük, azonban a megfelelő bőrápolási rutin, illetve bizonyos maszkok is segíthetnek a pórusok kitisztításában és összehúzásában. Mutatunk egy szuper házi keveréket, amely gyönyörű, makulátlan bőrt varázsol.

Házi pórustisztító pakolás

A következő pakoláshoz csupán négy egyszerű összetevőre lesz szükséged, és könnyedén elkészítheted otthon is. Gyönyörű, tiszta bőrt varázsol, csökkenti a pórusok méretét, és egységessé, simává, puhává varázsolja az arcot.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 evőkanál őrölt zabpehely
  • 1 teáskanál almaecet

Elkészítés és alkalmazás:

Keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd vidd fel a masszát a bőrödre a szemkörnyék kihagyásával, és gyengéden masszírozd bele gyengéd mozdulatokkal. Fél perc után igazgasd el a kencét az arcodon, és hagyd hatni, száradni negyedórán keresztül. Ha letelt az idő, langyos vízzel mosd le, majd fejezd be az egész procedúrát egy hideg vizes öblítéssel, hogy felfrissüljön a bőröd, és még jobban összehúzódjanak a pórusok. Ha az arcod hajlamosabb a kiszáradásra, használj utána könnyed, nem komedogén hidratálót.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign