Jump to content

Így vágj hajat otthon

2021. 03. 11. 11:06

Megnő a frufru, lenő a festés, formáját veszti a frizura – elkerülhetetlen lesz, ha még pár hétig nem tanácsos kimozdulni otthonról. Fodrásztól kértünk gyakorlati tanácsokat, hogyan orvosoljuk a kisebb hajbajokat, és mi az, aminek inkább neki se álljunk.

Ha egy hosszú haj indokolatlanul nő még plusz pár centit az elkövetkező hetekben, az talán nem akkora tragédia, ami azonnali tetteket kíván. Más a helyzet, ha frufrunk van és még másabb, ha a gyereknek van frufruja, ami lenő, a szemébe lóg, a csatok pedig csak ideig óráig maradnak a hajában. Ugyanígy a rövid hajúakat zavarhatja, ha már a fülük mögé kell tűrögetni a tincseket, a sokcentis lenövésről meg már nem is szólva, ha festetjük a hajunkat. Megkérdeztük Németh Lívia Lizát, a Studio No.1 fodrászstúdió hajszobrászát, miként álljunk neki a legalapvetőbb hajformázásoknak.

Hajvágási tippek

Míg fésűkből jól állhatunk, a legtöbb háztartásnak nem alapkelléke a fodrászolló. Helyette válaszd ki a legjobb minőségű papírvágó ollót, ami méretre a fodrászollókéhoz hasonló, tehát nem óriási, de nem is picike. Fontos, hogy semmiképp se olyat, mely görbített, tehát jellemzően a körömvágó ollókkal ne próbálkozz. Lepedő vagy törölköző helyett jobban járunk, ha egy nagy szemeteszsákot vágunk szét és terítjük rá áldozatunk vállára, abba nem tapad bele a haj, csattal pedig könnyen rögzíteni tudjuk a nejlon anyagot.

Frufru kiigazítása

Nem vagyunk könnyű helyzetben, ha a frufru hosszát kell igazgatni, végtére is látványos és nehezen takargatható az eredmény, ha elfuseráljuk frizuránkat. Azonban ha néhány részletre figyelünk, akármilyen ollóval képesek leszünk levágni saját vagy gyerekünk frufruját, ha már nagyon a szemébe lóg. „Nagy hiba, hogy sokan úgy próbálnak frufrut vágni, hogy a vizes hajat rásimítják a homlokra – hívja fel a fodrász a figyelmet az első, alapvető hibatényezőre. – Ez nagyon csalóka, könnyen rövidebb lehet a végeredmény, mint szeretnénk. A vizes haj hosszabb, gyakorlat nélkül csak tippelhetünk, mennyire fog felugrani, ha megszárítottuk.” 

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign