Jump to content

Készíts arcmaszkot

2021. 03. 02. 11:05

Egyszerűen elkészíthető, de nagyon hatásos arcpakolást mutatunk: csökkenti a pórusok méretét, egységessé, tisztává teszi a bőrt.

Nemcsak a bolti krémek és maszkok, hanem a házi pakolások is sokat segíthetnek a különböző bőrproblémák esetén. Ha kedveled a természetes összetevőkből készült kencéket, vagy éppen kifogyott az üzletből, illetve a webshopból a kedvenced, akkor érdemes kipróbálnod otthon is összedobható keverékeket.

Sokan küzdenek tág pórusokkal, mitesszerekkel, pattanásokkal vagy éppen zsírosabb, gyorsan kifényesedő bőrrel. Ezekkel a gondokkal nem könnyű felvenni a harcot, ám ebben az esetben is sokat segíthetnek a konyhai hozzávalók.

Mutatunk egy egyszerű, négy összetevős pakolást, amely már az első használat után látványos eredményt ad, rendszeresen alkalmazva pedig még erősebb lesz a hatása. Csökkenti a tág pórusok méretét, leviszi a gyulladást, mélyen tisztít, és amellett, hogy babapuhává, egységessé varázsolja a bőrt, még a ráncok halványításában is segít. Fontos, hogy a keveréket először a kézfejed bőrén teszteld, és ha irritációt tapasztalsz, vagy érzékeny, ekcémára hajlamos a bőröd, akkor semmiképp ne használd az arcodon!

Hozzávalók:

  • egy negyed avokádó
  • egy tojásfehérje
  • egy teáskanál méz
  • 5 csepp citromlé

Elkészítés:

Zúzd pépesre az avokádó húsát, majd add hozzá a tojásfehérjét, a mézet és a citromlét, végül pedig jó alaposan keverd össze őket. Ha megvagy, vidd fel az arcodra úgy, hogy a szemkörnyékedet kihagyod. Ahol tágabbak a pórusaid, vagy ahol pattanásos a bőröd, oda nyugodtan kend picit vastagabban. Hagyd hatni 15-20 percig, majd pedig langyos vízzel öblítsd le. Ha még frissebb hatást szeretnél, ezt követően moss hideg vízzel arcot. Ha úgy érzed, hogy szükség van rá, heti két alkalommal is bevetheted.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign