Jump to content

Nem bírod ki festés nélkül

2021. 02. 03. 12:26
Hogyan tartsuk kordában az ombre és a balayage hajfestésünket a karantén alatt? Milyen természetes ápolószerek vannak, hogyan kerülhetjük el a sárga hajat, és mi az, amit még véletlen se csináljunk az otthoni fodrászkodás során?
 

Ha már valamennyire belerázódtunk a home office-ba és a karanténhelyzetbe, előbb-utóbb még a legnagyobb önfegyelemmel rendelkezők is elkezdenek azon gondolkodni, hogy talán be kellene festeniük a hajukat. Nem mondjuk, hogy ez az első dolgok egyike, de akinek festett haja van, biztos, hogy átfut a gondolat az agyán néhány hét után. Nagy Bence fodrász is ugyanazon az állásponton van, mint az összes kollégája: bármilyen technikájú hajfestésről is legyen szó, várd meg, amíg újra el tudsz jutni a fodrászodhoz. No persze, ha mégsem bírod ki, akkor van pár tippünk, hogy miként ápold a hajad, és mire figyelj oda, hogy ne csinálj nagy bajt.

Tollseprű hatás – kerüld a szilikont!

Sampon-balzsam-hajvégápoló – mindegyiket használod, mégis úgy néz ki a hajad, mint egy tollseprű? Tudd, nem elég a fejbőrödnek megfelelő sampont használnod, legalább akkora hangsúly van azon, mit kensz a hajvégekre:

„Igyekezz kerülni a szilikonos hajápolókat, mert ezek valójában nem táplálják a hajszálakat belülről, csupán kívülről képeznek egy filmréteget a hajon, így az nem kap levegőt. Vagyis csak látszólag egészséges a hajad, az is csak a szer közvetlen használata után.” A fodrász azt tanácsolja, hogy a szilikonos készítmények helyett használj vitaminokban, aminosavakban gazdag olajokat, pakolásokat, simító, valamint mosást nem igénylő hajápoló krémeket, de emiatt ne tobzódj a drogériákban, inkább rendelj netről! Mivel a home office-ban nem kell belőtt frizurával ülnöd a gép előtt, használd ki a lehetőséget, és hagyd a hajadon a pakolásokat akár több órán keresztül. Sőt, még jobb, ha bedunsztolod a tincseidet, így még hatékonyabbá teheted a műveletet.

A fodrász ezenkívül azt tanácsolja, minden olyan dolgot hanyagolj, ami a hajnak felesleges stresszt jelent, mint amilyen például a hajvasaló – a gőzölős változat sem kivétel!

Otthoni festés és a foltos haj

Lássuk be, a legtöbbünknek valójában ez az a pont, ahol eldől, hogy örömmel nézünk-e bele a tükörbe, vagy inkább elkerüljük. Ha a hajszíned egységes, azaz sem nem ombre, sem nem balayage, és nem is klasszikus melírozott, akkor sem mindegy, hogy fested be. A fodrász kiemeli, hogy a festés is legalább olyan kényes pont, mint a vágás, éppen ezért azt tanácsolja, ne fesd be a hajad, inkább légy türelmes, és várd ki azt az időt, amíg el tudsz fodrászhoz menni. Egy rossz színválasztással akár olyan kárt is tehetsz, amit aztán majd a fodrászodnak több hónapjába telik helyrehoznia.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign