Jump to content

Ezzel nőhet a hajad - házilag is elkészítheted

2020. 07. 28. 10:03

Mélytápláló, hajhullás elleni házi pakolást mutatunk, ami még a hajnövekedést is beindítja.

A hajhullás teljesen természetes jelenség, mértéke azonban rengeteg tényezőtől függ. Felerősíthetik többek között a hormonális változások, a nem megfelelő hajápolás, a vitaminhiány, a stressz vagy akár bizonyos betegségek is.

A tartósan fennálló, napi száz szálnál nagyobb hajvesztés mögöttes okait mindenképpen érdemes kivizsgáltatni, de az ennél kisebb mértékűt akár házi keverékekkel is csökkentheted.

Tápláló hajnövesztő pakolás

Mutatunk egy rendkívül hatásos pakolást, amely megállítja a hajhullást, segíti a növekedést, ráadásul táplálja a fejbőrt, így száraz korpa esetén is remek választás. Csupán négy egyszerű, könnyen beszerezhető összetevőre lesz szükséged hozzá.

Hozzávalók:

  • fél avokádó
  • egy banán
  • egy tojás
  • 1,5 evőkanál ricinusolaj

Elkészítés és használat:

Hámozd meg az avokádót, és a felét tedd egy tálba a banánnal együtt. Nyomkodd pépesre a gyümölcsöket egy villa segítségével, majd add hozzájuk a tojást és a ricinusolajat. Ha ezzel megvagy, jó alaposan keverd össze az összetevőket, és vidd fel a száraz hajadra. Alaposan masszírozd be a kencét a fejbőrödbe, és hagyd hatni 15-20 percig. Ezután öblítsd le langyos vízzel, és moss hajat samponnal, aztán használd a szokásos balzsamodat. Alkalmazd rendszeresen, heti egy-két alkalommal.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign