Jump to content

Ne kávézz gyanta előtt

2020. 02. 26. 19:30

Néhány dologra fokozottan ügyelni kell szőrtelenítés előtt, ha el akarod kerülni a kellemetlen következményeket.

A gyantázás legnagyobb előnye, hogy helyesen végezve tökéletesen selymes bőrt varázsol, ami sokkal hosszabb ideig marad sima, mint borotválással. A hátránya viszont a fájdalom, illetve az irritáció, ami utána jelentkezhet. Sok minden okozhat kellemetlen tüneteket szőrtelenítés után. Még olyan apróságok is, melyekről a legtöbben nem sejtik. Ha azt szeretnéd, hogy ne kelljen megküzdened a nem kívánt következményekkel, akkor a következő dolgokra mindenképpen ügyelj.

Gyantázás előtt érdemes kihagyni a reggeli vagy a délutáni kávét, és alkohol fogyasztása sem javasolt előtte néhány órával. Ez a két ital érzékenyebbé teszi a bőrt, ami aztán nemcsak, hogy erősebb fájdalomhoz, de utólagos irritációhoz, pirossághoz egyaránt vezethet. Gyantázás után az érintett testfelület érzékenysége miatt egy-két napon keresztül nem szabad testradírokat, hámlasztókat alkalmazni. Ezek eltávolítják az elhalt hámsejteket, így ilyenkor irritálhatják a bőrt, valamint égő érzést szintén okozhatnak. A későbbiekben viszont fontos a rendszeres alkalmazásuk a szőrtüszőbenövés elkerülése érdekében.

Szőrtelenítés előtt és után ügyelni kell arra, hogy kényelmes ruhákba bújj. Ha intim gyantáról van szó, kerüld a műszálas tangákat, a lábak szőrtelenítése előtt pedig a cicanadrágot és a harisnyákat. Egy pamut anyagú, feneket jobban takaró bugyi vagy egy lazább farmer a legjobb választás, mert az előbbi ruhadarabok dörzsölik a bőrt, ami kellemetlen érzést és irritációt okoz. Ráadásul a nyári melegben könnyebben befülled bennük a sérült terület, így pedig a fertőzések melegágyává válhat.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign