Jump to content

Fűszerekkel a bőrért

2019. 06. 30. 13:55

A fűszerek nemcsak az ételeinket tudják feldobni, de arcbőrünk szépségéhez is hozzájárulhatnak. Nagyjából minden arctípusnak megvan a maga fűszere, amivel hatékonyan lehet ápolni. lássuk, mi mire jó!

A legunalmasabb ételt is fel lehet dobni egy csipetnyi fűszerrel, megfelelő ízesítéssel. Tudják ezt jól főleg a Közel-Keleten és Indiában, ahol bőkezűen bánnak a szárított, morzsolt fűszerekkel, ha főzésről van szó. Azt viszont, hogy szuper arcpakolásokat, kencéket is lehet készíteni belőlük, nem gondoltuk volna. Pedig úgy néz ki, van természetes megoldás a ráncokra vagy akár a zsíros arcbőrre is. Nézzük!

Ragyogó arcbőr

Már Kleopátra szépségtitkai között is szerepelt a fekete kömény, ami esszenciális zsírsavakban (Omega3 és 6), vitaminokban és nyomelemekben gazdag. Ahhoz hogy ragyogóbb arcbőrünk legyen, pár csepp köményolajat keverjünk el mézzel, és kenjük be vele bőrünket, majd hagyjuk hatni 5-10 percig. Langyos vízzel öblítsük le.

Ráncok ellen, a rugalmasabb arcbőrért

Használjunk jamaicai szegfűborsot, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz A-, B6- és C-vitamint, ami elősegíti a kollagén termelődését, feltöltve a ráncokat. Őrölt formában keverjünk egy keveset a hidratáló arckrémbe, és így kenjük fel. Rövid ideig hagyjuk magunkon, az irritáció elkerülése érdekében.

A telt ajkakért

Keverjünk a kakaóvajas krémbe chiliport, vagy fahéjat, és így vigyük fel ajkainkra. Pár perc után már látható is az eredmény, hiszen ezek a fűszerek helyi vérbőséget okoznak.

(Forrás: nlcafe.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign