Jump to content

Moss hajat ásványvízzel

2018. 10. 31. 09:45

A szakértő szerint az ásványvíz csodákat tesz a bőrrel, nem véletlenül esküsznek erre a japán nők is.

Az arcmosás a napi bőrápolási rutin egyik fontos része, hiszen tisztítja, felfrissíti a bőrt, és ragyogóbbá is teszi azt. És, bár alapvetőnek tűnhet, hogy sima, langyos vízzel végezd, nem feltétlenül ez az egyetlen jó módszer. 

A japán és koreai nők valami másra esküsznek: ők rendszeresen szénsavas vízzel öblítik át az arcukat, mert már régóta ismerik az áldásos hatásait. 

Charlotte Cho bőrgyógyász és az egyik leghíresebb koreai szépségblogger elmondta, hogy a termékekben is rendszeresen használnak szénsavas ásványvizet, hiszen tényleg csodákat művel. Egyrészt a pH-értéke megegyezik a bőrével, így segít egyensúlyban tartani azt, fokozni a védekezőképességét, és biztosan nem irritálja vagy szárítja ki az arcot. Másrészt pedig mélyen tisztítja a pórusokat, kiszedi a szennyeződéseket, valamint eltávolítja a felesleges zsírt, így hozzájárul a pattanások, mitesszerek eltüntetéséhez, illetve kialakulásuk megelőzéséhez. Mindezek mellett felpezsdíti a vérkeringést, ezáltal élettel telivé és feszesebbé teszi az arcot, sőt, még egy kis plusz ragyogást is ad neki. Rendszeres alkalmazása csökkenti a barázdák mélységét, és segít késleltetni a bőröregedést. A szakértő azt is elárulta, hogy a szénsavas víz a japán és koreai nők fiatalságának egyik titka, így mindenkinek érdemes kipróbálni, és néha-néha alkalmazni, vagy beépíteni a bőrápolási rutinba a szénsavas vizes arcmosást.

A legjobb, ha ásványvizet választasz, de a bőrgyógyászok szerint a szódavíz is hasonló hatással rendelkezik. Reggelente, vagy heti két-három alkalommal önts vizet egy mélyebb tálba és tedd bele az arcod, hadd csipkedjék meg a buborékok a bőrt. Óvatos és enyhe nyomkodó, tapicskoló mozdulatokkal zárd a folyamatot. Ezután jöhet a szokásos lemosód, majd ismét egy szénsavas öblítés, a végén pedig itasd fel a vizet törölközővel.

Az ázsiai nők szépségének titka

A szénsavas vizes arcmosás mellett rengeteg apró trükk van, amit az ázsiai nők bevetnek azért, hogy akár tíz-húsz évvel is fiatalabbnak nézzenek ki a koruknál. Most megtudhatod, mik a leghatásosabb módszereik. Ne aggódj, egyik sem bonyolult vagy túl drága.

(Forrás: femina.hu / fotó: pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign