Jump to content

Megosztó instapóz

2018. 08. 30. 16:58

Két táborra osztotta a netet a népszerű póz: egyesek szerint hasznos, míg mások szerint egyenesen felháborító.

Számtalan olyan trükk létezik, amit az emberek bevetnek az előnyös fotó érdekében. Például, egy kicsit oldalra fordulva mindenki karcsúbbnak tűnik a képeken, az egyik láb előrenyújtásával magasabbnak látszik az alak, de a csípőre tett kar is formásabbnak mutatja a testet.

Olyan fej- és testtartások is vannak, melyek az arcot láttatják előnyösebbnek: simábbnak, feszesebbnek és vékonyabbnak. Pontosan az egyik ilyen póz verte most ki a netezőknél a biztosítékot. A sztárok, a modellek és a bloggerek már régóta ismerik a trükköt, de az elmúlt időszakban egy New York-i sminkmester, Nam Vo osztotta meg követőivel hasznos tanácsai között, ezért még nagyobb figyelmet kapott. A póz lényege, hogy szemből vagy kicsit alulról fotózzák az arcot, úgy, hogy a képen szereplő nő közben a kezével látszólag csak támasztja a fejét, valójában azonban kicsit kifeszíti, hátrafelé húzza a bőrét, hogy még simábbnak tűnjön.

Ettől a tartástól eltűnnek a homlok redői, a szarkalábak, és fiatalosabbnak látszik az egész arc. Sőt, egyes változatai - mivel kissé feljebb húzzák a szemkörnyéki bőrt - éberebbnek mutatják a tekintetet is. Mint kiderült, a filmekben is rendszeresen alkalmazzák. Az alábbi videóban például Allison Janney színésznő mutatja be Meryl Streep kedvenc technikáját. Ő ugyanis a mozikban úgy csókolja meg a partnerét, hogy megfogja az arcát, és egy kissé hátrahúzza a bőrét, hogy előnyösebben mutasson közelről. Nagyjából 3:45-nél láthatod a módszert.

(Forrás: femina.hu, fotó: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign