Jump to content

A szépség valóban belülről fakad - vol.2

2018. 07. 31. 23:57

Mert hiába kenjük magunkra a legdrágább kozmetikai készítményeket, ha belülről szomjazunk az értékes nyomelemekre és ásványi anyagokra! Mit tehetünk ez ellen? A cikkből ez is kiderül!

A szervezet enzimrendszere hatástalanítja egy ideig a szabadgyököket, véd az oxidációtól. A vitaminok (A, C, E, F, Q10, polifenol), gyógynövények kémiai védelmet adnak, gátolják, hogy káros kémiai folyamatok induljanak meg.

Viszont nincs olyan kozmetikai krém, amely kompenzálni tudja a bőr természetes egészségében és szépségében beállt elváltozást, amelyet a hiányos táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, az elégtelen levegőzés, kevés folyadékfogyasztás vagy a nem megfelelő mennyiségű pihenés okoz.

Alapvető tény, hogy szervezetünk egészséges működéséhez sok folyadékra van szükségünk, hiszen testünk 70 %-át víz alkotja. A szépség legfontosabb kulcsa pedig a bőrünk egészsége, amely csak akkor lehetséges, ha igyekszünk betartani néhány dolgot.

A természetes szépséget megfelelő életformával, táplálkozással, folyadékfogyasztással és táplálék-kiegészítőkkel megőrizhetjük, az öregedés folyamatát pedig akár vissza is fordíthatjuk, hiszen a táplálkozás tudomány fejlődésével köztudottá vált, hogy a szépség belülről fakad. Így a külsőnket is kedvezően befolyásoló, egészséges összetételű étrendre is igyekezzünk nagyobb gondot fordítani!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint egészségi állapotunk (így bőrünk egészségi állapota is) 27 százalékban a genetikától, 19 százalékban a környezeti ártalmaktól, 11 százalékban az egészségügyi szolgáltatásoktól és 43 százalékban a táplálkozástól és életviteltől függ.

(Forrás: Divatesszepseg.co.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign