Jump to content

A szépség valóban belülről fakad - vol.1

2018. 07. 31. 23:56

A jó megjelenéshez, a pozitív önképhez hozzátartozik a sima és bársonyos bőr látványa. A bőrünk kiemeli szépségünket, ezért mi nők, különösen nagy figyelmet szentelünk bőrünk állapotának. Ha sokáig szeretnénk megőrizni bőrünk szépségét, már fiatalkorban el kell kezdeni gondoskodni róla.

Bőrünk rengeteg funkciót lát el, védekező, hőszabályzó, kiválasztó, légző, felszívó szerepe van és érzékszerv. A külvilágból jövő hatásokat, információkat felfogja, és továbbítja szervezetünk felé, valamint a szervezetünk belső állapotáról is árulkodik. A bőr szépsége nagyban függ az irharétegében található kollagén és elasztin mennyiségétől, amely a bőr rugalmasságáért, feszességéért felel.

C-vitamin hiányában a kollagén kevésbé stabil, ebből kifolyólag lassul a sebgyógyulás, megváltozik a hajszálerek áteresztő képessége. 25 éves kor után a kollagén és az elasztin rostok egyre merevebbé válnak, csökken vízfelvevő képességük és a bőr rugalmassága, később petyhüdt, ráncos és száraz lesz. Erre a problémára már léteznek kollagén injekciók, de mi magunk is fokozhatjuk a kollagén termelődését.

A hyaluronsav egy kiváló vízmegkötő képességű anyag, 1 mg hyaluronsav 1000 ml vizet képes megkötni, így biztosítja a bőr rugalmasságát, simaságát, hidratáltságát. Idővel azonban a hyaluronsav termelődése is csökken, és a szabadgyökök veszik át az uralmat, hacsak harcba nem szállunk velük.

Az élete során minden ember teste ki van téve a normális elhasználódási és öregedési folyamatoknak. Mindamellett, van egy sor olyan külső tényező, ami felgyorsítja a természetes öregedési folyamatot. Ezek kedveznek a szabad gyökök termelődésének, amelyek nagy mennyiségben tartósan károsítják a test sejtjeit. Következmény: testünk első sorban a számtalan szabad gyök leküzdésével van elfoglalva, és elhanyagolja a természetes regenerációs feladatait. A bőr állapotát kedvezőtlenül befolyásolják a káros anyagok is. Természetesen itt minden olyan káros anyagra gondolunk, amit akaratlanul, de minden nap, és ily módon mindig magunkhoz veszünk.

(Forrás: Divatesszepseg.co.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign