Jump to content

Hajápolás a hűtőben

2018. 07. 09. 16:05

Néha nem is a samponok, kondicionálók és balzsamok teszik a legnagyobb jó szolgálatot hajunknak, hanem bizonyos élelmiszerek, melyek tele vannak olyan ásványi anyagokkal, melyek táplálják és erősítik hajkoronánkat. Lássuk, mi mindent kenhetsz a hajadra!

Avokádó

Az összeturmixolt avokádó gyönyörűen csillogóvá és fényessé teszi hajadat!

Kókusz

Dörzsölj egy kis kókuszolajat hajvégeidbe, mely a töredezést előzi meg.

Almaborecet

Havonta egyszer öblítsd át hajadat almaborecettel, hogy megszabadulj a sok vegyi anyagtól, ami rárakódott. Öblítsd ki alaposan a hajadat, hogy ne maradjon ecetszagod.

Kukoricakeményítő

Kifogytál a száraz samponból vagy nincs időd hajat mosni, de zsírosodik a hajad? Szórj egy kis kukoricakeményítőt a hajtöveidre, majd alaposan töröld meg törülközővel és fésüld ki a fehér port. Olyan lesz, mintha frissen mostad volna!

Pezsgő

Világosabb vagy világosított tincseidet nagyszerűen kezelheted egy kis pezsgős öblítéssel.

Tojás

Kenj hajadra és hagyd 20 percen át hatni néhány tojásfehérjét felverve, hab formában. Erősíted hajszálaidat és fényessé teszed így hajadat. Alaposan öblítsd ki vízzel hajad a tojáshab használata után.

Majonéz

Samponozd be hajadat, majd kenj rá egy kis majonézt és hajsapka alatt hagyd hatni. Alapos öblítés után selymesebb lesz hajkoronád.

Ketchup

Szürkéssé, hamuszínűvé vált festett szőke hajad? Masszírozz némi ketchupot a hajadba, majd hagyd hatni 20 percen át. Utána mosd át babasamponnal és újra élénk szőke lesz hajad!

Tea

Barnáknak ajánlott recept: készíts néhány csésze Earl Grey teát natúr, majd öblítsd át vele hajad azok után, hogy samponnal megmostad.

Joghurt

Egy doboz natúr joghurt a fejbőrödre, és máris eltűnnek az elhalt hámsejtek. Ezzel pedig elősegíted hajad gyorsabb növekedését.

Méz és olívaolaj

Igazi mély kondicionálást szeretnél? Ne költsd drága termékekre, keverj össze inkább egy kis mézet olívaolajjal, és használd hidratáló hajmaszkként. A méz tápanyagokkal tölti meg hajszálaidat, az olívaolaj pedig fényt ad.

(Forrás: Divatesszepseg.co.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign