Jump to content

Házi szőrtelenítő

2018. 06. 13. 20:38

A nőknél a leggyakrabban az orr alatt, az állon vagy a halántékon jelennek meg a kínos, sötét szálak. Kialakulásuknak leggyakrabban hormonális oka van: a túl magas tesztoszteronszintnek vagy a pajzsmirigy működési zavarának lehetnek hasonló tünetei, azonban van, hogy egyéb betegségek állnak mögötte.

Az arcszőrzethez tilos borotvával nyúlni, akármennyire is ez tűnhet a legolcsóbb, legkönnyebb megoldásnak, mivel a szálak így csak még jobban megerősödnek majd, és még láthatóbbá válnak. A gyanta, a szőkítés és a végleges szőrtelenítés jó döntés lehet, ám ezeken kívül is léteznek olyan házi módszerek, melyek segítenek eltüntetni a kellemetlen problémát. Készíthetsz például házi szőrtelenítő krémet: mutatjuk, hogyan.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál csicseriborsóliszt
  • 1 evőkanál kurkumapor
  • 1 mokkáskanál joghurt
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Keverd össze a lisztet, a kurkumát és a szódabikarbónát, majd add hozzá a joghurtot. Dolgozd össze úgy, hogy egyenletes, krémes állagú kencét kapj. Ha kész, teszteld először a kézfejeden: kend fel, hagyd rajta 20 percig, és, ha az eltelt idő alatt vagy utána semmiféle irritációt nem tapasztalsz, akkor alkalmazd ugyanígy az arcodon, az érintett területen is. Használd heti két-három alkalommal, és egy hónap után már el is tűnnek a bosszantó szőrszálak.

 

(Forrás: femina.hu / fotó: EveryDayMe)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign