Jump to content

Nyári bőrápolási tippek

2018. 06. 01. 20:38

Egész évben várjuk a meleg, nyári hónapokat, és amikor nyakunkon a forróság, minden pillanatban szeretnénk élvezni az örömét. A lelkünk feltöltése mellett azonban a testünknek is alkalmazkodnia kell az emelkedett hőmérsékletekhez és a verőfényes napsütéshez. A védelem mellett bőrápolás is nagy szerepet kap minden évszakban, viszont vannak dolgok, amikre érdemes külön figyelni a meleg hónapokban.

Nyáron nemcsak az egészségünk megőrzése miatt, hanem a bőrünk ápolása végett is nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk. Hiszen amellett, a test meghatározó alkotója és a méregtelenítésben is nagy szerepe van, a bőr állapotának változásához is hozzájárul az megivott víz mennyisége. A szakemberek szerint naponta 2,5 liter vizet kell fogyasztanunk ahhoz, hogy megfelelően működhessen a szervezetünk és a szépségünk is ragyogjon.

Nemcsak a vízfogyasztás határozza meg a bőr állapotát. A napozás és légkondicionáló is hatással van rá. A táplálkozásnak is nagy szerepe van abban, hogy a szervezetbe jussanak azok a különféle vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok, amelyek az évszakhoz illően támogatják a testben lezajló folyamatokat. Az idénygyümölcsök ezért tökéletes választások. Gondoljunk csak bele, mennyi folyadékot tartalmaz például a görögdinnye! De ahogyan a tápanyagok támogatják a bőr szépségének fenntartását, a káros anyagok rombolják azt és dehidratációhoz is vezethetnek. Az pedig növeli a ráncok kialakulásának esélyét, így ha nem szeretnénk ráncokat növeszteni, feltétlenül pótoljuk a folyadékot.

Akik sminkelnek, biztosan tudják, minden este érdemes lemosni az egészséges, szép bőr érdekében az arcot, méghozzá jó alaposan. Nyáron ugyanis könnyebben eldugulhatnak a pólusok, ha nem megfelelően alkalmazzuk a sminket. A lemosó vagy arctej használata nélkülözhetetlen, utána a radírozást sem érdemes kihagyni. A tonizálás felfrissíti a bőrt, a hidratálás pedig megalapozza annak szépségét. Fontos, hogy olyan kozmetikumokat válasszunk, amelyek a bőrtípusunknak megfelelőek, mert a várt hatást így tudjuk elérni.

(Forrás: nlcafe.hu / kép: pinterest)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign