Jump to content

Latin szépség

2018. 05. 24. 21:14

Ha szeretsz házilag készült krémeket és készítményeket használni, vagy ha gyakran alkalmazol hagyományos praktikákat, akkor jó helyen jársz!

Kezdjük a bőrkondicionálással

A bőrkondicionáló készítmények sok esetben nem éppen pénztárcabarátok, viszont ezt könnyen orvosolhatjuk házilag, pont mint a legtöbb krémet.

Veronica Lopez (a Cosmopolitan újságírója) szerint, avokádót/majonézt és olívaolajat kell összefőzni pépesre, melyből remek kondicionáló maszkot lehet kutyulni magunknak. Az avokádó egyébként tele van B vitaminokkal, melyek a haj növekedését segítik elő, illetve E vitaminokkal, amely a bőrhibák ellen tökéletes.

Ezt Marisel Rodriguez (fodrász) is alátámasztja, bár hozzátette, hogy egy kis tojássárgájával fel lehet dobni az egészet, elvégre az L-cisztein aminosavak fényessé és erősebbé varázsolják a hajszálakat.

Recept: Kelleni fog 1 darab avokádó (vagy 1 csésze majonéz), egy tojásnak a sárgája, illetve negyed csésze (opcionális) olívaolaj. Mindezt hígítsuk fel egy kis vízzel addig, amíg pasztaszerű állaga nem lesz, majd várjunk míg ki nem hűl.

Használat előtt ne szárítsuk meg a hajunkat, maradjon valamennyire nedves. Miután bemasszíroztuk fejbőrünkbe, melegvizes törölközőt tekerjünk végig a hajunkon lazán és hagyjuk pihenni az egészet 20 percig. Amint ez letelt alapossan mossuk le melegvízzel.

Tippek a korpásodás ellen

Martha H. Viera, a miami kórház bőrgyógyásza szerint a korpás hajra az almaecet a legjobb, legolcsóbb és legtermészetesebb megoldás. Állítása szerint a fejbőr gombásodása ellen is tökéletes, hiszen a savassága képes beállítani a megfelelő pH értékét a bőrnek.

Sokan nem tudják, de a sampon készítmények nem mindig tisztítják meg hajkoronánkat 100%-ig, mert például a hajlakkot nem tűnteti el maradéktalanul. Nem úgy, mint az almaecet, melynek rendeltetésszerű használata tökéletes munkát végez.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com, Youtube.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign