Jump to content

Kókuszolajjal látványos eredményeket érhetsz el a hajaddal

2018. 05. 11. 21:08

A kókuszolaj az egyik legsokoldalúbb természetes szépségápolási szer. Lehet arckrém, segíthet szőrtelenítésnél és nagyon hatékony a hajápolás területén is!

1. Fény és ragyogás. Kókuszolajos ujjakkal igazítsd meg rakoncátlankodó fürtjeidet és a babahajakat, így selymes fényt és ragyogást adhatsz hajadnak.

2. Hajnövekedés elősegítése. Heti 3-4 alkalommal dörzsölj egy kevés kókuszolajat fejbőrödbe hajmosás előtt, így növeled a vérkeringést és elősegítheted a haj gyorsabb növekedését, valamint csökkentheted a hajhullás mértékét.

3. Kondicionáló. Mély kondicionálásként tégy kókuszolaj pakolást a hajadra a hajtövektől egészen a hajvégekig. Fésüld ki, csinálj egy copfot és így aludj.

4. Korpa ellen. Antimikrobiális hatásának köszönhetően a kókuszolaj remek segítség a korpa elleni harc során. Csak masszírozd a fejbőrödbe az olajat, hagyd 15 percen át hatni, majd samponnal mosd meg a hajad.

5. Töredezett végek kezelése. Ha épp nincs időd elmenni fodrászhoz, de hajvégeid töredezettek, használj kókuszolajat a hajvégekre. Ezzel hidratálod károsodott, elvékonyodott hajszálaidat és csökkentheted a töredezettség látványát.

6. Gubancok ellen. Hajmosás után vagy zuhanyzást követően tégy egy kis kókuszolajat hajadra, ami amellett, hogy hidratál, segít könnyebben kifésülhetővé tenni hajadat.

7. Általános egészség. A kókuszolaj természetes összetevői segítenek megőrizni hajszálaid egészségét és növekedésre késztetik, továbbá természetes fényt adnak hajkoronádnak.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign