Jump to content

A fogorvos szerint ezek az ételek hófehérré teszik a fogakat

2018. 03. 24. 14:27

Néhány étel segíthet abban, hogy drága orvosi kezelés nélkül is ragyogó legyen a mosolyod. Gyönyörű, fehér fogakat varázsolnak, és a gyulladásokat is megelőzik.

A fogak sajnos gyorsan hajlamosak elszíneződni. Egyrészt a genetika is hozzájárul az árnyalatukhoz, másrészt pedig a dohányzás, valamint a kávé- és teafogyasztás is könnyen sárgássá teheti őket. Nem is beszélve arról, hogy bizonyos ételek is gyorsan megfogják őket, tönkretéve ezzel a gyönyörű mosolyt.

A fogfehérítő kezelések viszont általában igen költségesek, a hasonló hatású fogkrémek pedig sokszor nem hozzák meg a várt hatást. De van néhány házi módszer is a ragyogó szín visszaállítására: többek között a szezámmagolaj és a tengeri sós keverék is gyors eredményt hoz, de néhány étel fogyasztása szintén segít megszabadulni a sárgás árnyalattól.

Fogfehérítő ételek

Vannak olyan zöldségek, gyümölcsök és egyéb hozzávalók, melyek természetes összetevőiknek, valamint a bennük található vitaminoknak köszönhetően szépen fehérítik a fogakat, ráadásul hozzájárulnak az íny egészségéhez és a gyulladások megelőzéséhez is. Dr. Lewis Ehrlich fogorvos elmondta, miket érdemes rendszeresen fogyasztani ahhoz, hogy ragyogó legyen a mosolyod.

Az orvos szerint a tojás nemcsak egészséges, de a fogaknak is jót tesz: tele van A- és D-vitaminnal, ami erősíti az ínyt és a fogakat, és fehérebbé is teszi őket. Sok zöldség is hasonló hatással van a mosolyra: ilyen például a brokkoli, ami tisztítja, és igen enyhén polírozza a fogakat. Ezenkívül segít megelőzni a szennyeződések lerakódását, és csökkenti a gyulladást.

Az uborka is jó fogfehérítő, és szintén vannak gyulladáscsökkentő hatóanyagai, melyek segítik az ínyproblémák enyhítését. A fogorvos a natúr, kevés cukrot tartalmazó joghurtok fogyasztását is javasolja, de kiemelte, hogy a kókuszjoghurt a legjobb, mert tele van egészséges zsírokkal és a fogíny egészségét támogató összetevőkkel. A saláta sem csak a diétát támogatja, hanem az egészséges, szép fogakat is: belülről és kívülről is hozzájárul ahhoz, hogy ragyogó legyen a mosoly.

(Forrás: femina.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign