Jump to content

Arcápolási tippek

2018. 01. 31. 19:51

Napjaink szépségápolási szerei késleltetik az öregedés folyamatait, és olykor látványosan megváltoztatják a bőr állapotát. A mindennapos tisztálkodási szerek fontosak, a bőr egészségének megőrzése szempontjából, és mivel hajlamosak vagyunk ezeket elbliccelni, ezért megbeszéljük, hogy mi miért kell.

Ahhoz, hogy fiatal és szép maradjon a bőrünk mindennap tisztítani, hidratálni, védeni és ápolni kell. Ez a 4 elv alkotja a bőr számára szükséges folyamatos ápolás szabályait.

A nem megfelelően tisztított bőr pórusai eltömődnek, pattanások, mitesszerek jelennek meg, a szaruréteg megvastagszik és veszít rugalmasságából, az arcápolási termékek pedig nem érik el a kívánt hatást.

A reggeli tisztítás azért fontos, mert a salakanyagok felhalmozódnak a bőr megújulása közben, de ha kihagyod ezt a lépést, az alapozó garantáltan szétfolyik és foltos lesz. Este pedig regenerálódik a bőr, és nagyon fontos ilyenkor is letisztítani.

Arcápolási tippek, női praktikák:

  • Normál bőr: sminklemosónak használj tejet, toniknak borecetes vizet.
  • Zsíros bőr: Sminklemosó: búzadarát, kakukkfüvet, rozmaringot keverjünk össze tejjel , de lehet még rózsás, uborkás, mályvás, kénes arctisztító, korpás szeborrea esetében oxigénes arctej.

A tonik: kámforos víz (2 csepp), általában 10% alkoholtartalmú tonikot érdemes használni.

(Forrás: divatesszepseg.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign