Jump to content

A legerősebb házi hajpakolás

2017. 12. 26. 19:22

Mutatjuk, hogy készítsd el ezt a szuper házi balzsamot.

Ha fakó, töredezésre hajlamos hajad van, bizonyára számos balzsamot, kondicionálót kipróbáltál már. Rendkívül nehéz ugyanis olyat találni, ami valóban hatásos, és az ára sem megfizethetetlen.

A sikertelen próbálkozásoknak azonban egyszer és mindenkorra vége lehet, ha beszerzel két egyszerű és olcsó összetevőt, aztán egy mozdulattal kímélő hatású balzsamot varázsolsz belőlük magadnak. 

Banán és mandulaolaj a ragyogó hajért

Ez a két varázsszer nem más, mint a banán és a mandulaolaj. A banán az egyik leguniverzálisabb hatású gyümölcs, magas kálium-, olaj- és A-, B-, C-, E-vitamin-tartalmának köszönhetően ápolja a fejbőrt, puhítja, fényesíti a hajat, valamint megvédi annak természetes rugalmasságát. A töredezett hajra is remek gyógyírt jelent, sőt, a gyorsabb növekedéshez is hozzájárul. És ez még nem minden, mert az időjárás viszontagságaitól is képes megóvni.

A mandula szintén rengeteg tápanyagot tartalmaz: E-vitamint, olajat, ásványi sókat, többek között kalciumot, káliumot és magnéziumot, ezért a banánhoz hasonlóan belső és külső használatra is javasolt. A mandulából készült olaj megállítja a hajhullást, selymes, fényes hajkoronát varázsol.

Fontos, hogy ez egy nagyon krémes, dús, tápláló pakolás, ezért érdemes tiszta, száraz hajra feltenni, tehát ne egy hetes, poros, szmogos hajra kend fel. 

A recept:

  • 1 közepes nagyságú banán
  • 1 teáskanál mandulaolaj

Nyomkodd össze a banán húsát, tedd hozzá a mandulaolajat, majd egyszerűen keverd össze alaposan. Masszírozd a hajadba, főképp a hajvégeknél, majd hagyd hatni legalább 30 percig. Ezután öblítsd le, és a szokásos módon mosd meg a hajad, majd balzsamozd.

(Forrás: femina.hu / kép: Pinterest)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign