Jump to content

Merényletek a hajad ellen! Ezeket ne kövesd el

2017. 08. 31. 23:42
Míg a bőrápolásra egyre több időt fordítanak a nők, a hajápolás sokszor háttérbe szorul. Pedig érdemes rá odafigyelni, hiszen a szép és gondozott hajkorona ugyanúgy a nőiesség része, mint az ápolt bőr. Ennek fényében jó tudni, hogy napi szinten is mennyi bűnt követünk el a hajunk ellen, amelyek egy kis odafigyeléssel mind elkerülhetők lennének.
 

Nagyon fontos, hogy a mindennapi hajmosást érdemes kerülni. A fejbőrön és a hajon ugyanis természetes olajok vannak, aminek az egyensúlyát jó megtartani. A sok hajmosással teljesen kiszárítod hajadat, miközben egyre több olajat akar termelni a haj. Ez egy ördögi kör, amit csak úgy tudsz megszakítani, ha ritkítod a hajmosást. Három nap mindenképpen maradjon ki két mosás között. Amikor mosod a hajadat, használj a hajad minőségének megfelelő sampont. Lehetőleg keress olyan natúr márkát, ami nem tartalmaz vegyszereket. 

A vízes haj nagyon is sérülékeny. Még arra is érdemes vigyázni, hogy hajmosás után ne dörzsöljük erősen a törölközővel, inkább csavarjuk rá pár percre, hogy egy kicsit felszívhassa a hajunkról a vizet. Majd gyengéden töröljük át a hajszárítás előtt. Arra is figyelj, hogy ne tépd a hajkefével a vizes hajadat, mert ez is roncsolhatja. Ne használj hajvasalót sem, amíg teljesen meg nem száradtak a fürtjeid, különben teljesen tönkreteszi a forró vas a hajadat. Hasonló megfontolásból a hajszárítót se állítsd a legmelegebb fokozatra, mert könnyen megégeti, kiszárítja a hajat.

udd, hogy a fodrász a jóbarátod. Ehhez persze érdemes egy profi szalont találni, ahol biztosan jó kezekben vagy. Ne félj az ollótól sem, akkor is ha növeszteni akarod a hajat, azt a 2 centit muszáj néha levágni, különben töredezett lesz a hajad. A hajfestést is érdemes profikra bízni, már csak azért is, mert így biztosan tökéletes lesz a végeredmény, a fodrászatban ráadásul megkapja a hajad azt az ápolást is, amire szükség van a hajkezelések után. A festést azért nem érdemes túlzásba vinni, mert nagyon igénybe veszi a hajat. A hajápoló szerekben is érdemes megtalálni az egyensúlyt, nagy igénybevétel esetén, például gyakori festés, vagy nyári strandolások alkalmával nem szabad elfeledkezni a hajápolókról, de túlzásba sem szabad esni, hiszen a fejbőr és a haj természetes ph-jára is figyelni kell. 

(Forrás: nlcafe.hu)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign