Jump to content

Néhány egyszerű tipp az egészséges hajért

2017. 05. 17. 10:00

Szeretnéd, ha egészséges, gyorsan növő, dús és vastag szálú hajad lenne? Nos, ahány ember, annyiféle hajkorona: nincs egységes recept. Ám akad néhány tipp és módszer, mellyel még szebb és gyorsabban növő hajkoronád lehet!

Rendszeres igazítás

Az elvékonyodott hajszálak kiszáradnak, töredezettek lesznek, emiatt pedig elveszítheti hajad dússágát és volumenét. Ha festéktől vagy magas hőtől károsodott a hajad, érdemes egy nagyobb levágással tiszta lappal kezdeni, vagy legalább 3-4 havonta levágatni a hajvégeket.

Minimális hő

A hajszárító, a hajegyenesítő és a hajvas és a dauer gép rendkívül káros a hajszálakra. Próbálj meg minél kevesebb közvetlen és közvetett hővel bombázni a hajad: hagyd, hogy természetesen száradjon meg és csak kivételes alkalmakkor használj forró hajformázót. 

Kondicionálás és ápoló olajok

A vékony szálú, száraz hajra érdemes naponta kondicionálót tenni, valamint rendszeresen ápoló olajokkal kényeztetni: az olívaolaj, a kókuszolaj és a ricinusolaj kiváló megoldások

Egészséges étkezés

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egészséges táplálkozás mennyire hasznos a súlyvesztés, a betegségek legyőzésének hatékonysága és az immunrendszer erősítése területén, de ugyanez igaz az egészséges hajkorona megőrzése szempontjából is. A gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák mellett omeag-3-as zsírsavak fogyasztása is ajánlott az egészséges fejbőr megőrzéséért (lazac, hering, olajos magvak, spenót, brokkoli).

Még több víz

A sok víz fogyasztásának számtalan előnye van: gyorsítja a súlyvesztést, segíti az emésztést, hidratál és fiatalosan széppé varázsolja a bőrt. Na meg persze vastagabb szálúvá, erősebbé és dúsabbá teszi a hajat.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign