Jump to content

Így őrizd meg a friss hajmosás utáni állapotot

2017. 04. 01. 16:18

Ugye minden lánynak ismerős a szituáció: kilépsz a fodrászattól, és nagy műgonddal tökéletesre szárított hajadat örökké szeretnéd őrizni. De eltelik egy éjszaka, és máris olyan, mint egy szénakazal. Íme néhány tipp, hogyan őrizd meg hajad frissességét néhány napon át.

A száraz sampon a jóbarátod

A száraz sampon akár 1-2 nappal is eltolhatja a szükséges hajmosás időpontját! Fontos, hogy a száraz sampont ne csak a hajtöveidhez fújd, hanem a füled környékére és mögé, valamint a nyakad feletti hajrészre is, hiszen ezek azok a területek, amelyek először kezdenek el zsírosodni, pláne ha sokat edzel és izzadsz.

Aludj selyempárnán

A selyemanyagú párna tökéletes módszer, hanem akarsz reggelente szénakazalként kinézni. A selyem tulajdonságai segítik a haj tartásának és eredeti állapotnának megtartását, és kevésbé törik a hajvégeket, mint a hagyományos pamut párnák.

Villám mosás

Ha nincs időd hajat mosni és szárítani, de úgy érzed, ráférne egy kis frissülés frizurádra, csak a frufrudat vagy az első tincseket mosd meg. Villámgyorsan megvan, és illanatok alatt meg is tudod szárítani.

Vigyázz az arckrémekkel

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amikor nappali vagy éjjeli krémmel, esetleg hidratálóval bekenik a hajukat, egészen a haj vonaláig viszik fel a krémet. Pedig a krém "vándorol" a bőrön: azaz ha a haj vonaláig teszed a krémet, az beszökik a hajszálakba is, előidézve a korai zsírosodást. Legközelebb a krém felkenésénél hagyj egy ujjnyi csíkot hajvonalad és a krém vonala között. Arra a területre úgyis elvándorol majd a krém, ám hajadig már nem.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign