Jump to content

Tippek a könnyedebb és fájdalommentesebb szőrtelenítéshez

2017. 03. 25. 10:00

Lassan újra elővehetjük a rövid ujjú felsőket, a rövidnadrágokat, a szoknyákat (...stb.), szóval a szőrtelenítések is egyre gyakoribbak lesznek. Ez bőrtípustól és a használt technikától függően megviselheti a bőrünket, éppen ezért nézzünk néhány hasznos tanácsot ezek elkerülésére.

Tisztítás

Minden szőrtelenítés előtt alaposan tisztítsd meg a szőrtelenítendő területet. Erre a legjobb megoldás egy alapos fürdő és kedvenc tusfürdőt. Így elkerülheted a szőrtelenítés utáni gyulladások kialakulását.

Radírozás

A szőrtelenítés előtt mindenképpen távolítsd el az elhalt, elöregedett bőrfelületet, ehhez pedig használj kozmetikai radírozó krémeket vagy dörzsölő technikát fürdőszivaccsal vagy fürdőkefével. Így megakadályozhatod az újra növő szőrszálak benövését vagy visszanövését.

Bőrpuhítás

Fontos, hogy a szőrtelenítés előtt puhává tedd a szőrtelenítendő bőrfelületet. Vegyél egy forró fürdőt, és áztasd a borotválandó területet legalább 30 másodpercen át forró vízzel. A magas páratartalmú levegő és a gőz is segít. A puhításban fontos szerepet játszik a jó minőségű borotvahab, borotvakrém vagy szappan.

Jó borotva

mindig éles, és tiszta borotvát használj. Az életlen vagy túlhasznált borotva penge felel a szőrtelenítés utáni szőrtüsző gyulladások 80%-ért.

Irány

Ha a szőrszálak növekedésével megegyező irányban borotválsz, kisebb az irritáció és kevésbé károsítod bőröd legfelső felületét.

Hidratálás

A szőrtelenítés utáni hidratálás elengedhetetlen és nagyon fontos az egészségesen sima bőr megőrzésében. Használd kedvenc hidratáló krémedet, testápolódat vagy borotválkozás utáni kencédet.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Bodyfaceblog.com, Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign