Jump to content

Így hozd rendbe a sminkedet sírás után

2017. 03. 22. 15:00

Mindenkivel előfordult már, hogy egy kiadós sírás után szörnyen festett a tükörben, ám gyorsan el kellett tüntetni a sírás nyomait, ugye? Íme néhány hasznos tipp!

Szemfesték lemosó

Ha néhány perc alatt kell újra frissé, üdévé és vidámmá varázsolni arcodat, elsőként az elkenődött festék nyomait kell eltüntetned. Ha otthon vagy, használj szemfesték lemosót a szem alatti foltok lemosására. Ha nincs más lehetőséged, táskádban hordott aloe verás, nyugtató szemfesték lemosó nedves törlőkendővel töröld le a szempillafesték nehezen eltávolítható foltjait szemed alól.

Puffadás ellen hideg

A legtöbb nő számára a sírás után feldagadt, felpuffadt szem alatti környék kezelése a legnehezebb. Ha találsz a közelben jégkockát, tedd egy papírszalvétába és nyomd a szemed alatti területhez. Segíthet egy szelet uborka, vagy bármilyen hideg tárgy, sőt az is, ha hideg vizet folyatsz az ujjaidra, majd óvatosan megtapogatod a szemed alatti területet.

Piros szemekre szemcsepp

A sírás után leginkább piros szemeid a legárulkodóbbak. Szerezz be szemcseppet, és csepegtess egy keveset szemedbe. Aztán húzd ki szemceruzával alsó szemvonaladat, mert ez is a frissesség és üdeség látszatát kelti.

Korrektor a piros foltok ellen

A sírás után nem csak szemed, hanem a szemeid és orrod körüli terület, sőt néha egész arcod piros lesz. Ha nincs időd újra sminkelni, használj korrektort, melyet a szemed alá, orrod köré vigyél fel, satírozz el, majd jöhet egy kis púder a fixáláshoz.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign