Kézápoló élelmiszerek
- Minden este masszírozd meg saját kezeidet egy evőkanál mézzel, és annak tapintása finom és rugalmas lesz.
- A paradicsomlé nagyszerű színtelenítő szer a kéz tisztításánál. 2-3 paradicsomból készíts paradicsompürét, majd áztasd meg benne kezeidet. Körülbelül 10 perc elteltével öblítsd le rózsavíz és néhány csepp benzoin-oldat keverékével.
- Ha szeretnél puha kezeket és elkerülnéd a ráncos és száraz bőr kialakulását, akkor minden nap áztasd meg meleg tej és frissen facsart citromlé keverékébe.
Mindezek a praktikák mit sem érnek, ha a végén nem törlöd szárazra a bőröd, hiszen - főleg nyáron - érdessé és repedezetté válhat, illetve könnyebben kiszáradhat.
Házilag elkészíthető kézkrémek
Illatmentes kézkrém
Száraz és ráncos bőrre a legtökéletesebb. Hozzávalók: 30g cinkkenőcs, 15 g olívaolaj, 30 g tiszta lanolin. Elkészítése: A cinkkenőcsöt és a lanolint megolvasztjuk forró vízzel, majd az olivaolajat hozzáadva krémmé keverjük.
Mézes kézkrém
Télen nagyon hasznos tud lenni, hiszen puhítja az érdes és repedezett bőrt. Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál rózsa- vagy levendulavíz. A mézet olvasszuk meg forró vízben, majd lassan keverjük hozzá a rózsa- vagy levendulavizet.
Uborkás kézkrém
Puhává és kellemesen illatossá varázsolja kezeidet. Hozzávalók: 1 uborka, 1 ek. glicerin, 1 ek. varázsmogyoró-olaj, 1 ek. rózsavíz. Hámozzuk meg az uborkát, majd vágjuk apró darabokra. Ha ezzel megvagyunk zúzzuk péppé, majd adjuk hozzá a varázsmogyoró-olajat és a glicerint, majd keverjük krémmé.