Jump to content

Kézápolási tippek a bőrszárazság ellen

2017. 03. 20. 08:00

Szeretnéd elkerülni, hogy bőröd száraz és ráncos legyen? Akkor ezeket a tippeket pont neked találták ki! Íme néhány háztartásban is megtalálható élelmiszer, valamint pár házilag elkészíthető kézkrém, melyek nem csak a pénztárcádat kímélhetik meg, de 100 százalékban természetesek is. Egy próbát mindenképpen megér!

Kézápoló élelmiszerek
  1. Minden este masszírozd meg saját kezeidet egy evőkanál mézzel, és annak tapintása finom és rugalmas lesz.
  2. A paradicsomlé nagyszerű színtelenítő szer a kéz tisztításánál. 2-3 paradicsomból készíts paradicsompürét, majd áztasd meg benne kezeidet. Körülbelül 10 perc elteltével öblítsd le rózsavíz és néhány csepp benzoin-oldat keverékével.
  3. Ha szeretnél puha kezeket és elkerülnéd a ráncos és száraz bőr kialakulását, akkor minden nap áztasd meg meleg tej és frissen facsart citromlé keverékébe.

Mindezek a praktikák mit sem érnek, ha a végén nem törlöd szárazra a bőröd, hiszen - főleg nyáron - érdessé és repedezetté válhat, illetve könnyebben kiszáradhat.

Házilag elkészíthető kézkrémek

Illatmentes kézkrém

Száraz és ráncos bőrre a legtökéletesebb. Hozzávalók: 30g cinkkenőcs, 15 g olívaolaj, 30 g tiszta lanolin. Elkészítése: A cinkkenőcsöt és a lanolint megolvasztjuk forró vízzel, majd az olivaolajat hozzáadva krémmé keverjük.

Mézes kézkrém

Télen nagyon hasznos tud lenni, hiszen puhítja az érdes és repedezett bőrt. Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál rózsa- vagy levendulavíz. A mézet olvasszuk meg forró vízben, majd lassan keverjük hozzá a rózsa- vagy levendulavizet.

Uborkás kézkrém

Puhává és kellemesen illatossá varázsolja kezeidet. Hozzávalók: 1 uborka, 1 ek. glicerin, 1 ek. varázsmogyoró-olaj, 1 ek. rózsavíz. Hámozzuk meg az uborkát, majd vágjuk apró darabokra. Ha ezzel megvagyunk zúzzuk péppé, majd adjuk hozzá a varázsmogyoró-olajat és a glicerint, majd keverjük krémmé.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotók: Pixabay.com, Pexels.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign