Jump to content

Sminktrükkök, melyekkel még akkor is végzel, ha épp sietsz

2017. 03. 07. 16:00

A legjobb sminktrükkök azok, melyek pár másodperc alatt javítanak külsődön, és nem kell hozzájuk különleges kézügyesség! Íme néhány közülük.

Új hullámok

Ahogy telnek az órák, úgy érzed, kellene egy dobás a szempilláidnak? Ilyenkor ne tegyél fel még egy réteget szempillaspirállal a már úgyis száradt szempillákra, csak tedd a spirált a szempilláid tövéhez és nyomd fel kicsit a pilláidat. Néhány másodperc után újra hatalmas hullámaid lesznek anélkül, hogy összecsomósodnának a szempilláid.

Szélesebb mosoly

Korrektorral fesd körbe a felső ajkad körvonalát kívülről a szélesebb mosolyért. Használj olyan korrektort, mely maga is rúzs formátumú, hogy könnyebb dolgod legyen. A körvonal erősíti ajkaid vonalát, ettől pedig szélesebb lesz a mosolyod, ugyanis a korrektor is kiemeli az ajkakat, plusz fényt ad a felső ívnek, látványosabb dimenziókat kölcsönözve a szájnak.

Élénkebb szemfesték

Zavar, hogy az élénknek szánt szemfesték nem erőteljes a szemhéjadon? Alapnak használj fehér szemhéjpúdert. A fehér szín segít kiemelni a fölötte lévő színt, bármilyen más árnyalatú szemhéjfestéket is viszel fel utána.

Telítettebb ajkak

Egy kevés fényes, a rúzs színénél világosabb szemhéjpúder vagy highlighter az alsó ajkak közepén és a felső ajkak ívén, és máris teltebbnek tűnnek az ajkaid. Csücsöríts és ecsettel vagy az ujjaddal finoman ütögesd az ajkak körvonalára. Ez a trükk több fényt, és dimenziót ad a szájnak. Ha jól megnézed, sok divatfotón felfedezheted ezt a trükköt.

Élesebb arcvonalak

Egy teljes bronzosító procedúra legalább egy percet igénybe vesz, de ha csak néhány másodperced van, használj valamilyen matt barna, a bőrszínednél néhány árnyalattal sötétebb színt (bronzosítót vagy szemhéjfestéket) és tegyél egy keveset az orrod külső és alsó felére, valamint az állkapcsod vonalára egészen a fültövedig, valamint az álladra. Ez vékonyítja az orrot és az arc alsó vonalát, valamint optikailag láthatatlanabbá teszi a tokát.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign