Jump to content

Egy kis grimaszolástól sokkal eredményesebb a sminkelés

2017. 02. 10. 19:00

Bizony, igaz! Ha sminkelés közben csúnyán grimaszolsz, jobban sikerülhet a végeredmény! Bár a legtöbbünk akaratlanul, ösztönösen vég furábbnál furább arcokat. Csak figyeld meg...

1. Szem alatti korrektor felvitelénél nagyon helyesen teszed, ha előredöntöd a fejed, állaidat leszegezed és így nézel a tükörbe. Ez a pozíció ugyanis segít megmutatni a szem alatti sötét karikákat, így jobban látod, hova kell felvinned a korrektort.

2. Bármennyire is idétlenül nézel ki, nyugodtan vágj halfejet bronzosító és pirosító felvitelénél. Szívd be az ajkaidat, mintha egy halacska lennél, mert így láthatóvá válnak arccsontjaid, melynek vonalában kell felvinni az arc színezőket. Így elkerülöd, hogy bohóc szerű pirosító foltok legyenek rajtad, vagy túlzásba vidd a bronzosítást.

3. A púder felvitelénél viszont pont fordítva cselekedj: töltsd meg levegővel a szájüregedet és csinálj úgy, mintha hörcsög lennél! Ez kisimítja arcodon az apró ráncokat, így a kis barázdákba nem kerül púderpor, mely az idő elteltével kirajzolódna az arcodra.

4. Műszempilla felhelyezésénél egészen nyugodtan fogd le egyik kezeddel a szemhéjad csücskét, hogy ezzel is segíts a másik kezdnek felhelyezni a műszempillákat. Ez nem könnyű művelet, és semmi gond, ha nem tudod tartósan csukva tartani az egyik szemedet!

5. Ha épp szempilláidat fested, a legjobb, ha meglepődött arcot vágsz. Húzd fel a szemöldökeidet, mintha csodálkoznál, tátsd ki a szád, hajtsd hátra a fejed, és úgy fesd ki szempilláidat.

6. Sokan próbálták már, de hiába. Rúzst feltenni nem lehet mozdulatlan szájjal. Csücsöríts és grimaszolj, így ajkaid minden külső vonala tisztán kirajzolódik, hogy jól és pontosan festhető legyen.

(Forrás: Divatesszepseg.hu | Fotó: Pixabay.com)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign