Jump to content

A sminkvásárlás szabályai

2016. 06. 03. 14:22

A szépségápolási termékek vásárlására ne sajnáld az időt. Nem csak azért, mert az igazán jó minőségű holmik többnyire nem olcsók, hanem azért is, mert lehet, hogy tudtodon kívül elkövetsz néhány alapvető hibát, amit csak otthon, a tükör előtt fogsz megbánni!

1. Figyelj az időjárási viszonyokra
A különböző sminktermékek mindenkin és minden időben máshogy mutatnak használat közben. Ne felejts el az évszaknak megfelelően vásárolni és figyelembe venni, hogy nyáron és télen máshogy viselkednek ezek a termékek az arcodon attól függően, hogy milyen az időjárás odakinn. A nyári, csokibarna bőrödön jól mutató alapozó nem biztos, hogy beválik karácsonykor, míg a télen jól mutató kencéd nyáron egy óra után leolvad az arcodról.

2. A rúzst ne a kezeden próbáld ki
Tudjuk, hogy az a leghigiénikusabb megoldás, ha a kezedre kened a rúzs tesztert, ám kezed és ajkaid textúrája nem egyforma, így a szín sem ugyanúgy fog megjelenni. Vigyél egy saját ajakecsetet a boltba, és a teszter rúzs oldaláról mintát véve kend egyenesen a szádra. Ne kapkodd el a vásárlást, menj ki az üzletből és várj néhány órát: ebből a tartósságát és fényben való színváltozásokat is le tudod ellenőrizni.

3. Parfüm elsőre?
A parfümök tesztpapíron való próbálgatása nagy divat, ám egynél több illat kipróbálása már becsaphatja az érzékeidet. Lehetőleg saját illat nélkül menj vásárolni, csuklódra fújj a kiválasztott parfümből, és hagyj időt az illatnak. Próbáld szagolgatni néhány perc és néhány óra múlva is, lehet, hogy utólag fog megtetszeni, természetes környezetben és nem a pacsuli illatok között.

4. Járj utána
Nagyon fontos, hogy mindig utánanézz a kiválasztott termék összetevőinek. Az interneten mindent megtalálsz a különböző latin vegyületekről és megtudhatod, melyek a veszélyes vagy egészségre káros kemikáliák. Fontos a bőrteszt is. Ha allergiás vagy, mindenképpen hagyj 24 órát a tesztelésre, és várd meg, okoz-e bármilyen tünetet a kencefice, amit kinéztél magadnak.

5. Ellenőrizd a színt
Sokan elfelejtik, hogy az üzletek tükreiben szépnek tűnő szín a bolton kívül akár teljesen más árnyalatú is lehet. A problémát könnyedén kiküszöbölheted: kend magadra a tesztert (vigyél saját ecsetet, hogy higiénikusan vihesd fel a bőrödre), mindig oda, ahova való, majd menj ki a boltból, és ellenőrizd természetes fényben. Sokkal okosabb leszel, mint a drogéria neonfényei alatt.

(Fotó: galleryhip)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign