Jump to content

Ilyen hatásai vannak a hajápoló olajok fő hozzávalóinak

2016. 02. 17. 16:39

Hiába vagyunk 20, 30, vagy akár 40 évesek, a boltok polcain lévő hajápolók még mindig meg tudnak lepni minket. Persze a készítményekre oda van írva, hogy milyen hajtípusra ajánlott, de azért érdemes tudni azt is, hogy egy-egy hozzávaló mégis mire való pontosan.

1. A vékony hajszálakra igazán jótékony hatással vannak az avokádó olajos készítmények. Mégis miért? Mert ez egy úgynevezett könnyű olaj, amely elősegíti a sejtnövekedést, és amellett, hogy ragyogóvá varázsolja fejtetőnk ékességét, nem nehezíti el a szálakat.

2. Akinek viszont túl vastag és/vagy göndör a haja, annak a babassuolajjal ellátott hajápolók tesznek jót. Elvégre nem lesznek egykönnyen zsírosak a hajszálak, és még a bőrt sem irritálja.

3. Ahogy haladunk a korral, úgy az ősz hajszálak is egyre inkább megjelennek. Ebből kifolyólag sokan befestik a hajukat, hogy ezeket a szálakat elfedjék. A festett haj szintén gondos ápolást igényel, amihez a marula olajjal ellátott készítmények a legideálisabbak.

4. Sokan úgy vélik, hogy ha egyszerre zsíros a haj és mellé még száraz a fejtető is, akkor arra két különböző készítményt kell vásárolni... Nos, ez téves gondolkodásmenet, hiszen a teafaolajos hajápolók mindkét problémát orvosolják.

5. A száraz haj sokunk életét meg tudja keseríteni, de erre az argánolajos készítmények a legjobbak, hiszen élénkítik a hajat, és a töredezett szálakat is helyre teszik.

(Fotó: Cosmopolitan)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign