Jump to content

Kéz- és körömápolási tippek

2016. 02. 13. 15:20

Az arc mellett a kéz a másik testrészünk, amely leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, a környezet szárazságának, a szennyeződéseknek és mások fürkésző pillantásainak. Nézzünk néhány köröm- és kézápolási tippet...

1. Naranccsal vagy citrommal dörzsöljük be a körmöket és a kéz egyéb területeit is! A pektinben gazdag gyümölcshús különösen erős fehérítő, a betöredezett körmöket, pedig hatékonyan erősíti. Egy evőkanál olajhoz adjunk egy kis cukrot, a keverékkel dörzsöljük át a kezet!

2. A száraz kezet esténként áztassuk egy pohár tejbe, majd keverjünk össze uborkalevel egy kis glicerinnel, majd kenjük be kezünket kakaóvajas, búzacsíraolajas, zabos vagy lanolinos krémmel.

3. Puha bőr: Egy tálkába tegyünk egy evőkanálnyi gyümölcsecetet, egy csipetnyi bóraxot vagy szódabikarbónát. Mártsuk ebbe a kezünket!

4. Repedezett bőrű kézre rakhatunk reszeltburgonya pakolást!

5. Hasadozott betört körömre használjunk minden este táplálókrémet vagy egyszerűen csak olívaolajat a körömre és a körömbőrre, illetve együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, sörélesztőt, Biotint, A, C, E-vitaminos és szilíciumos kiegészítőket.

Az állandó lakkozástól a köröm törékennyé, fénytelenné válik, ezért időnként ajánlatos a körmöket szabadon hagyni.

(Forrás: Divat és Szépség & MTI | Fotó: Femside)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign