Jump to content

-157 Celsiuson tested megszépülhet

2015. 11. 12. 18:05

Teljes test krioterápia (a kryos szó görög eredetű – hideget jelent) egy olyan orvosi és általános terápiás módszer, melynek során 1-3 percig alacsony hőmérsékletnek tesszük ki a testet. A páciens a −110 és −190°C közötti hőmérsékletre hűtött gázban nyakig elmerül, mely a bőrrel rövid ideig érintkezik.

A kriogén fizioterápia a védekező- (immunrendszer) és az endokrin rendszer alapos serkentését biztosítja, illetve növeli az endorfin hormon szintjét a vérben és órákra megszünteti a testben lévő fájdalmakat, ezáltal az egész testben érezhető a terápia pozitív hatása. Továbbá javítja a külső (perifériális) és mikro vérkör keringését és ennek következtében a mellékvese és a hipofízis hormonok felszabadulását. Ez a hűtési beavatkozás a test csak 5 %-át érinti, azt a részét, amely biztonsággal elviseli a hőmérsékletváltozást, így a hidegterápia olymódon stimulálja a testet, hogy a rendelkezésre álló forrásokat azzal kimerítené.

A szuper alacsony hőmérséklet egy élvonalbeli és hatékony módja annak, hogy beindítsuk a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A felső bőrréteg rövid időre történő lehűtése (1-3 perc) segít az anyagcsere fokozásában, csökkenti a szorongást és fáradtságot, javítja az alvást, illetve serkenti az immunrendszert. A krioterápia aktiválja a szervezet természetes védekező rendszerét és emiatt teljesen biztonságos. A szervezet rövid ideig tartó terhelése nem befolyásolja a testhőmérsékletet. Minden kezelésnél endorfin szabadul fel, boldogság érzését keltve a szervezetünkben egy olyan természetes eufóriát teremtve, amely közismerten segít a depresszió legyőzésében.

A hidegterápia leggyakrabban tapasztalt hatása a fájdalomcsillapítás, duzzadás és gyulladáscsökkentés, pihentetés és általános fiatalítás, melyek együttesen felbecsülhetetlen egészségjavító hatással rendelkeznek. A bőr receptorainak (érzékelő végeinek) serkentése és a bőr felületének lehűtése olyan gyors és rendkívül nagyfokú, hogy a test válasza nem annyira a hőszabályozásra irányul, mintsem az alkalmazkodási mechanizmus működésbe lépésére, mely a hipotalamusz, hipofízis, idegrendszer, mellékvesék, immunrendszer és más rendszerek aktiválását indítja el. Anélkül, hogy gátolná a test fő működési mechanizmusát, a kriogén hőmérséklet egy olyan fiziológiás láncreakciót vált ki – válaszolván a hőmérséklet által okozott igénybevételre -, mely mozgásba hozza a test fizikai tartalékait.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Krioklinika.hu | Fotó: CRISTOPHE KUTNER/TRUNK ARCHIVE)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign