Jump to content

Így ápold bizonyos bőrfelületeidet

2015. 09. 28. 11:26

Szeretnéd, ha mindenhol makulátlan lenne a bőröd a testeden? Akkor ne csak a lábszárazságra figyelj! A nagy melegben több területen is problémás lehet a bőröd felszíne!

Feszes bőr a nyakon és a mellkason: Ezek az érzékeny területek gyakran kimaradnak a napi bőrápolásból, pedig folyamatosan ki vannak téve a káros környezeti hatásoknak. A bőrben itt kevés a faggyúmirigy, így hajlamosabb a kiszáradásra. Hogy mindkét testrészed puha maradjon, használj finom szemcséjű bőrradírt heti rendszerességgel! Dörzsölés helyett inkább csúsztasd oda-vissza a kezed, így sokkal kímélőbb a radírozó hatás. A hidratálás érdekében ezeken a testtájakon is használd a szokásos napvédő arckrémedet. Egy sűrűbb krém túl nehéz lehet, és nem szívódik fel rendesen.

Bársonyos kar: Ez a testrész két okból lehet kevésbé vonzó: a szőrszálak és a ,,csirkebőrre" emlékeztető apró dudorok miatt. A szőrrel könnyű elbánni. A karodon lévő szálak finomabbak a láb, pláne a bikinivonal szőrszálainál, így a gyantázás kevesebb fájdalmat okoz. A szúrós, piros dudorok elég gyakoriak és nehéz kezelni őket. A szőrtüsző körüli többletbőr-képződés következtében alakulnak ki. A legtöbb bőrgyógyász kétlépcsős megoldást javasol: előbb használj nagyobb szemcséjű bőrradírt, ami hámlasztóanyagot, például glykolsavat vagy tejsavat is tartalmaz. Ezután hidratáld a bőröd.

Sima hát és fenék: Itt a bőr hajlamosabb a zsírosodásra, mint a test többi részén, ezért könnyebben megjelennek rajtuk egyenetlenségek, pici gyulladások, pattanások. A helyi szépséghibák elkerülésére használj zsíros bőrre való lemosót és otthoni pakolást. Ez eltávolítja a legfelső réteget, így láthatóvá teszi a simább, tisztább bőrfelületet. Az esetleges egyenetlenségek az arcra használt, pattanás elleni készítményekkel is kezelhetők. Amit tilos: kapirgálni és nyomogatni, mert az tuti nem segít a bőrhibákon, sőt!

Szexi poci: Tény, hogy a szép hasért felüléseket kell csinálni, de a pihék eltávolítása is hozzátartozik a jó összhatáshoz. A köldök alatti szőrsávtól gyantával vagy szőrtelenítő krémmel szabadulj meg. A visszanőtt szálak finomabbak, kevésbé feltűnőek lesznek. Ezen a területen előfordulhat egy-két makacs szőrszál, ami időről időre visszanő, ezeket szemöldökcsipesszel tüntetheted el a legegyszerűbben.

(Fotó: Brands-list)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign