Jump to content

Ennyi mindent kell megtennünk szépségünkért

2015. 09. 03. 12:21

Az emberi testben milliónyi kémiai folyamat játszódik le. Egészségünket és szépségünket megőrizhetjük mindaddig, amíg ezek a folyamatok egyensúlyban állnak. Szervezetünk egyre nagyobb környezeti terhelésnek van kitéve, akaratlanul is egészségromboló anyagok tömkelegét vesszük magunkhoz nap, mint nap.

Miért kell olyan nagy hangsúlyt fektetni a szabadgyökök elleni védekezésre? A szabadgyök egy molekula része, melynek egy plusz töltése van és egy szabad elektronnal rendelkezik. Instabil molekulát alkot, mely kapcsolatba léphet a szomszédos molekulákkal. Egy károsító reakciósorozatot indít meg, mely kihat a sejt örökítő anyagára, a sejt felépítésére és anyagcseréjére. Ennek következtében a szövetek romlása, a szervezet öregedése jön létre. A szabadgyökök az UV-sugárzás, a szennyeződések, a dohányzás, az alkohol hatására elszaporodnak, és megbontják a sejtek egyensúlyát.

Minden hónapban megújul a bőr, pár hónapon belül pedig testünk összes sejtje. Ez a hihetetlen teljesítmény bizonyítja, hogy mennyire fontos a sejtek optimális ellátása az anyagcsere zavartalan működéséhez.

Az ételek és italok, amelyeket elfogyasztunk, hatással vannak külső megjelenésünkre. Ha elegendő mennyiségű ásványvizet, gyümölcslevet iszunk, bőrünk sejtjei is megfelelően hidratáltak lesznek. Akkor helyes a táplálkozásunk, ha minden tápanyagból a megfelelő mennyiséget vesszük magunkhoz. A fehérjéken, szénhidrátokon, zsírokon kívül szükségünk van vitaminokra és ásványi anyagokra, amelyet élő, méreganyagmentes élelmiszerek által kellene biztosítanunk.

Ha szeretnénk, hogy bőrünk sokáig megőrizze rugalmasságát, már fiatalkorban oda kell figyelnünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, az elegendő testmozgásra és, hogy sokat tartózkodjunk friss levegőn. Így közérzetünk is kiváló lesz. De ha a táplálékokkal mégsem tudjuk a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat bevinni a szervezetünkbe, pótoljuk azt máshogy!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Noipraktikak | Fotó: Highendfashion)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign