Jump to content

Öregedés elleni praktikák, a világ minden tájáról

2015. 08. 16. 08:24

Szinte mind hallottunk már édesanyánktól, vagy nagymamáinktól olyan bőröregedés elleni trükköket, amelyek miatt nem kell kés alá feküdni, vagy több ezres krémeket vásárolni. Összegyűjtöttünk 5 természetes praktikát a világ különböző tájairól, amiket érdemes kipróbálni.

Kína: Tőlünk keletre a teázásra esküdnek a hölgyek. A fehér és a zöld tea rengeteg antioxidánst tartalmaz, amely segít a ráncok elleni csatában és a sejtek megújulásában is fontos szerepet játszik.

India: Kezdje úgy a napot, mint az indiai nők. Szintén egyfajta teáról van szó, amelybe egy kis gyömbért kell reszelni, ízesítésnek mézet használjunk. A méz rengeteg természetes antibakteriális tulajdonsággal bír, melyek csökkentik a gyulladások előfordulását. A gyömbér gazdag antioxidáns bázissal rendelkezik, amely a kollagén lebomlásának folyamatát lassítja le.

Mexikó: Közép-Amerika női lakossága a cukros-citromlés löttyre esküdözik. A cukor a bőr elhalt hámsejtjeit „radírozza” le, továbbá a citromlé alfa-hidroxi-sav összetevője is hasonló szereppel bír.

Polinézia: Bizonyára már hallottál a noni juice-ról, amelyről a modellek is áradoznak. Valójában ez a praktika nem új keletű, hiszen már több ezer éve ismerték és használták a gyümölcsöt, hidratáló hatása miatt.

Franciaország: Tanulmányok kimutatták, hogy a szőlőmag kivonatot tartalmazó készítmények fokozzák a vér antioxidáns szintjét. Ez meggátolja a kollagén és elasztin pusztulását, és elősegíti a bőr feszességét.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Fotó: Highendfashion)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign