Jump to content

Arcápolás kezdőknek - vol.2

2015. 08. 08. 17:25

Napjaink szépségápolási szerei késleltetik az öregedés folyamatait, és olykor látványosan megváltoztatják a bőr állapotát. A mindennapos tisztálkodási szerek fontosak, a bőr egészségének megőrzése szempontjából, és mivel hajlamosak vagyunk ezeket elbliccelni, ezért megbeszéljük, hogy mi miért kell.

A tonikok a bőrt tonizálják, és a túlzott zsírmennyiséget távolítják el. Ezeknek megvan az az előnyük, hogy azonnal visszaállítják, a bőr tisztítás során megváltozott PH értékét.

A lúgos készítmények érzékennyé teszik a bőrt a baktériumokkal szemben, az olyan termékek, amelyek pH semlegesnek hirdetik magukat (5-6 közötti), nem fogják felborítani a bőr egyensúlyát.

A maszkok és bőrradírok mélyebben tudják tisztítani a bőrt, mindegyikük az igényes ápolást biztosítja. A bőrradírok lehetnek mechanikusak, ezek dörzsölő hatásúak, és lehetnek AHA savas és enzimes radírok.

Ezek megkönnyítik a hámlani készülő sejtek leválását, így az arcbőr sokkal fogékonyabb a hatóanyagok és hidratáló anyagok felvételére. A hatás azonnali, az arcbőr puhább, finomabb, színe ragyogóbb.

Az érzékeny és rozáceás bőrre nem javasolt, mert többet árt, mint használ, ilyenkor érdemes enzimes radírt használni, amit bízz inkább a kozmetikusra.

Maszkok: Pórusösszehúzó, tisztító, ápoló hatásúak, eltávolítják a szennyeződéseket és a fölösleges faggyút. Használatuk főleg zsíros bőr esetén ajánlott.

Hidratálókrémek: Olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek akadályozzák a test természetes víztartalmának párolgását, felszívják a környezet és a kozmetikai szerek nedvességét, így épségben marad a bőr hidrolipid rétege.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Forrás: Nőipraktikák blog | Fotó: Porcelainfacespa)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign