Jump to content

Hogyan dobd fel hajad a forró nyári napokon?

2015. 07. 27. 20:34

Minden hosszú hajú hölgy ismeri a forró nyári napok átkát: mindegy, hogy épp most töltöttél másfél órát hajad formázásával, 10 perc múlva úgyis felkötöd a hajad egy kontyba, mert csak úgy lehet elviselni a kánikulát. Íme néhány trükk, hogyan tedd sikkesen trendivé hajad pillanatok alatt a legnagyobb melegben is.

1. Ha meleged van, izzad a nyakad, és nem akarod, hogy a magas páratartalomtól azonnal kócossá váljon hajad, fond egyszerűen össze a vállad egyik oldalán, és kész is vagy!Az oldalfonat a hosszú hajú lányok nyári megmentője.

2. A kánikula-konty nem biztos, hogy unalmas! Kösd csak a fejed tetején lévő hajszekciót kontyba, a többit pedig hagyd szabadon lógni. Így nőies marad hosszú hajad, mégis kevesebb súlyt kell "cipelned".

3. Dobd fel frizurád nyári kiegészítőkkel! Frufrudat vagy egyik tincsedet tűzd hátra olyan hajcsattal, melyet egy szép és élethű orchidea virág díszít, vagy szerezz be egy felcsatolható színes fonatot, esetleg virágkoszorút.

4. Nem muszáj műfonattal dolgoznod, az is elég, ha te magad befonsz egy-két minitincset, hogy igazi fiatalos, fesztiválhangulatú, bohém frizurád legyen.

5. Ha minden kötél szakad, és a magas páratartalmú hőség kezelhetetlenné teszi hajadat, tégy egy jelentős mennyiségű hajformázó gélt a markodba, és "nyald hátra" hajadat. Ezzel vizes, strandolós hatást keltesz, kordában tudod tartani a babahajakat, és nem lóg az arcbőrödre és a válladra a hajad, amitől túl meleged lenne.

(Fotó: hairlavie)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign