Jump to content

Randi és vörösbor? Tippek, hogyan vigyázz a fogaidra

2015. 07. 15. 15:45

Randira hívott álmaid pasija? Vörösborozni fogtok egy romantikus vacsorán? Íme néhány tipp, hogyan őrizd meg fogaid fehérségét az este során.

1. Moss fogat közvetlenül a randi előtt
Így eltávolítod a fogkövet, melyre rátapad a vörösbor. Ha nincs mire rátapadnia, kevésbé színeződnek el a fogaid vörösbor fogyasztása esetén.

2. Két pohár bor között igyál vizet
Ez nem csak a hidratációt és az ittasság mértékét csökkenti, plusz jó jöhet másnaposság esetén is, hanem leöblíti fogaidról a vörösbor egy részét, így fehérebb marad a mosolyod.

3. Falatozz
Ez könnyű tipp, ugye? Főleg ha vacsizós randira mész. A rostokban gazdag ételek (brokkoli, kelbimbó, burgonya) segítik mechanikusan eltávolítani a vörösbor okozta elszíneződést. A kemény sajtok rágcsálása is ajánlott.

4. Ne igyál fehér bort
Bármilyen meglepő, a fehér bor többet árt fogaidnak, mint a vörös. A vörösbor ugyan elszíneződést okoz, de a fehér borban több olyan tannin van, ami a zománc elvékonyodását okozza.

5. Nedves törlőkendő
Természetes, illat- és vegyszermentes nedves törlőkendő jól jöhet akkor, ha kicsit elszíneződtek a fogaid a vörösbortól, de nincs időd vagy módod a fogmosásra. Amikor kiszaladsz a mosdóba, gyorsan töröld át fogaidat a kendővel.

(Fotó: stellar)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign