Jump to content

Szódabikarbóna a szépségért

2015. 06. 02. 20:14

A szódabikarbóna sokoldalú felhasználási módjai közismertek: a konyhában és a háztartásban is remek segítőként használhatjuk a hatékony port, de ugyanígy segíthet a szépségápolásban is!


1. Arcmaszk
Egy rész szódabikarbóna, két rész zabkása, egy csepp méz és némi víz, hogy sűrű, arcra felkenhető masszát kapj. Vidd fel arcbőrödre, és hagyd 10 percig hatni, majd alaposan öblítsd le. Puha, hidratált és tiszta lesz arcod!

2. Hajápolás
A rendszeres hajmosás, samponok, kondicionálók és egyéb hajformázó szerek használata hosszútávon rengeteg káros vegyi anyaggal tölti meg hajszálaidat. Egy igazi mélytisztító kúra segíthet havonta: ecet és szódabikarbóna! Az illat nem lesz kellemes, de alapos öblítés és néhány perc után elmúlik!

3. Lábápolás
2-3 evőkanál szódabikarbóna a lábvízbe néhány csepp nyugtató illóolajjal és máris mehet a 15-20 perces áztatás. Ha ezzel végeztél, víz és szódabikarbóna keverékéből készült masszával dörzsöld le az elhalt hámsejteket, majd hidratáld lábfejeidet!

4. Sminklemosó
A szódabikarbóna rendkívül hatékony sminkeltávolító csodaszer is, ám érzékeny bőr esetén óvatosan kell bánni vele, és figyelj rá, hogy szemsminked eltávolításánál ne kerüljön szemedbe. Egy kevés szódabikarbónát szórj tenyeredbe és vizezd be, majd dörzsöld át vele arcod azon részét, ahonnan el akarod távolítani a sminket.

5. Fogfehérítés
A szódabikarbóna régóta ismert fogfehérítő csodaszer. Használatát persze nem szabad túlzásba vinni a fogzománc épsége érdekében, ám havonta egyszer nyugodtan készíts fehérítő fogpasztát 6 teáskanál szódabikarbóna, 4 teáskanál glicerin és borsmenta illóolaj keverékéből.

(Fotó: myfashioncents)
divatesszepseg_sticky_layer_redesign