Jump to content

A rozmaring pozitív hatásai egészségünkre

2015. 05. 30. 15:38

Rozmaring szinte minden konyhában megtalálható, és nem is tudsz róla, hogy nem csak fűszerként használható. Nézzük milyen egészségügyi hatása van a Dél-Európában honos fűszer- és gyógynövénynek.

Használják mártások, vadhúsok, pácok, szárnyas sültek, zsíros húsételek, gombás- és halételek fűszerezésére, valamint különleges növényi ecetek készítésére, továbbá zsályával és hagymával pácok, szószok, bárány-, és birkahúsból készített ételek, vadhúsok (őz, szarvas, nyúlhúsok), ízesítésére, illatosítására. Főleg a mediterrán konyhára; azon belül a francia és olasz ételekre jellemző.

Mivel Illóolajat, szaponint és cseranyagot tartalmaz, ezért forrázatát ideg-, és gyomorerősítő, epehajtó, görcsoldó, de a kellemetlen klimaxos érzések megszüntetésére is használják. Nyersen és szárított állapotában is használják a fürdővizek, (gyógyfürdők) illatosítására, miközben a fürdőző szervezetét felfrissíti.

Tehát, ha fürdővizedet egy picit „megfűszerezed”, máris frissebben kezdheted a napod!

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat.

(Fotó: Healingthebody)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign