Jump to content

3 hiba, amit szemed sminkelésénél elkövethetsz

2015. 05. 04. 16:56

Szemünk sminkelése kétélű fegyver: egyrészt egy jó szemsminkkel éveket fiatalodhatsz, remekül hangsúlyozhatod arcformádat és még szebbé válhatsz, ám észrevétlenül elkövethetsz hibákat is.

1. hiba: Lehúzod a szemhéjadat
Sokan egyik kezük ujjaival kifeszítik, lehúzzák szemhéjukat, vagy a szemük alatti bőrt, miközben kihúzzák szemük vonalát szemceruzával. Ez persze megkönnyíti a ceruzával való munkát, ugyanakkor elfelejtjük, hogy ez a terület bőrünk legvékonyabb rétege. A mindennapos huzigálás hosszútávon bizony apró vonalak, ráncok kialakulását eredményezheti, így érdemes óvatosan bánni a szemhéjunkkal és a szemünk alatti területtel.

2. hiba: Elfelejted lemosni a sminket szemeidről este
Gondolj csak bele, ugye nem akarod úgy álomra hajtani a fejed (a tiszta párnára), hogy közben tiszta kosz az arcod? Na látod, akkor érdemes minden este alaposan megtisztítani arcodat és szemedet a napi sminktől - mert az is kosznak számít. A szempillaspirál hosszútávon kiszáríthatja és megritkíthatja szempilláidat, a fennmaradó smink éjjel eltömítheti a pórusokat, így arcbőröd nem szellőzik és levegőzik, ergó hamarabb öregedik. Szánj rá 30 másodpercet, hogy lemosd a szemfestéket, de vigyázz, az erőteljes dörzsölés szintén ráncokat alakíthat ki idő előtt!

3. hiba: Túlfested a szemed
Egy bizonyos kor után a túl sok sötét szemfesték öregíthet és elveheti a fiatal csillogást szemeidtől. Ráadásul az erőteljes szemfesték ugyan jól mutat egy alkalmi eseményen (buliban, partiban, bálban, esküvőn), de kissé mesterkéltnek hat a munkahelyeden, suliban vagy ha csak leugrasz a boltba. Ráadásul minél több festéket használsz, annál többet kell lemosnod, ami hosszútávon szintén öregítheti a szem környéki bőrt az állandó dörzsölés miatt.

(Fotó: shefinds)

divatesszepseg_sticky_layer_redesign